29.03.2010

Mısır Unlu Ekmek


25gr yaş maya
360gr su
140gr un
280gr mısır unu
5gr tuz
20gr bal
100gr zeytinyağı


  • Hazneye suyu koyun, 30sn 37° 1 Hız ısıtın. 
  • Yaş mayayı parçalayarak içine atın. 5sn 3 Hız karıştırın.
  • Un, mısır unu, tuz, bal ve zeytinyağını ekleyip 4 dakika 4 Hızda yoğurun.
  • Elde ettiğiniz kek kıvamındaki hamuru iyice yağlanmış 22cm çapındaki bir tepsiye dökerek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 50-60 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Orijinaline buradan  ulaşabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder