26.03.2010

Taze Tarhana Çorbası

CLICK FOR ENGLISH

Özellikle yurtdışında yaşayanlar tarhana bulmakta zorlanabiliyorlar -kendimden biliyorum. O canım köy tarhanasının yerini tutamaz belki ama taze tarhana çorbası da hiç fena değil doğrusu. Malzemeler ve prosedür şöyle:

450gr domates
100gr kırmızı biber (çarliston veya dolmalık)
100gr yeşil biber (çarliston veya dolmalık)
120gr havuç
65gr un
250gr yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1000gr su
1 yemek kaşığı sebze konsantresi (ya da bulyon)
Yeterince tuz

Üzeri için
Margarin ya da tereyağı
Nane

  • Domates, biber ve havuçları büyükçe doğrayarak hazneye koyun. 
  • Yoğurt, un ve biber salçasını ekleyerek 10sn 8-9 Hızda püre haline getirin. 
  • Su ve sebze konsantresini ekleyin.
  • 25 dakika 100° 3 Hızda pişirin.
  • Tuzunu ayarlayın. 5 dakika daha 100° 3 Hızda pişirin.
  • Son olarak 10sn 8 Hızda çırpın.
  • Çorbanızı servis etmeden önce üzerine erimiş margarin ve naneyle hazırladığınız sosu dökün.
    Afiyet olsun...

    Not: Domatesleri kabuklarını soymadan kullanabilirsiniz

    Not 2: Eğer acısız yapmak isterseniz biber salçası koymadan yapabilirsiniz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder