25.03.2010

Ricotta Peyniri (Lor Peyniri)

İtalyan ricotta peyniri bizim lor peynirine benzer. Ravioli, cannelloni gibi makarnalarda, tatlılarda vb kullanıldığı gibi, sade olarak da yenilebilir. Hürriyet gazetesi yazarı Arman Kırım'ın yazısından hareketle tarifi Thermomix'e uyarladım. Bu basit tarifle 1 litre sütten aşağı yukarı 150gr peynir elde ediliyor. Gerekli malzemeler ve prosedür ise şöyle:

1 litre tam yağlı günlük süt
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi

Süte 1 çay kaşığı tuz ekleyerek 80°'de 10 dakika 3 Hızda ısıtın.
TM31 2 Hızda çalışır haldeyken 5 yemek kaşığı sirke ekleyin ve 3 dakika karıştırın.
Kapağı çıkarıp temiz bir mutfak beziyle üzerini örtüp 2-3 saat beklemeye bırakın.
Varoma tepsisi üzerine temiz bir tülbenti iki kat olarak serin. İçine sütü dökün. 2 saat süzülmeye bırakın.
Son olarak tülbenti dört ucundan tutarak kaldırıp çevire çevire kalan suyunu da çıkartın.
Buzdolabında dinlenmeye bırakın

Afıyet olsun...

Tarifin orijinaline şuradan ulaşılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder