30.03.2010

Biberli Makarna Sosu

CLICK FOR ENGLISH

500gr makarna için:

200gr kırmızı çarliston veya dolmalık biber
150gr yeşil çarliston veya dolmalık biber
40gr margarin ya da tereyağı
40gr parmesan
150gr krema
Yeterince tuz

  • Parmesanı doğrayarak hazneye atın. Hızı yavaş yavaş 2'den 9'a çıkararak 15sn rendeleyin ve ayrı bir tabağa alın.
  • Yıkanıp temizlenmiş biberleri büyükçe doğrayarak hazneye koyun ve 5sn 7 Hızda doğrayın.
  • Margarin ve tuzu ilave ederek 20 dakika 100° 2 Hızda pişirin.
  • Parmesanı ve kremayı ekleyip 15sn 4 Hızda karıştırın.
  • Haşlayıp süzdüğünüz makarnanın üzerine dökerek ocak üstünde 1dakika karıştırdıktan sonra tabaklara servis edin. 
  • Arzuya göre üzerine ayrıca parmesan dökülebilir.


Afiyet olsun...

Not: Tarifi italyanca bir forumda buldum. Ölçüleri biraz değiştirerek yaptım. Orijinalinde 80gr tereyağı kullanılıyordu, ben azalttım, böyle de çok güzel oldu. İtalyanca bilenler orijinal tarife buradan ulaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder