19.03.2010

Thermomix'inizi temizlerken...

TM31 bulaşık makinesinde de yıkanabilir ancak hatrı sayılır fiyatından ötürü bulaşık makinesinde yıkamayı tercih etmiyorum :) Zaten fazla parçası olmadığından elde de normal tencere yıkar gibi kolaylıkla yıkanıveriyor.

Thermomix'iniz az kirli ise bazen sadece durulamak yeterli olurken, çok kirli ise parçaları (bıçak, kapak, kapak contası) sökerek yıkamak en iyisi.

Thermomix'i yıkarken uyguladığım birkaç pratik öneriyi şöyle sıralayabilirim:
  • Thermomix'e 1 litre su koyup 2-3 damla bulaşık deterjanı damlattıktan sonra birkaç dakika 80° 3 Hızda çalıştırın. Bırakın kendi kendini yıkasın:) Bu sırada birkaç defa Saat Yönü Tersine Çalışma tuşuna basmak bıçakların daha iyi yıkanmasına yardım eder. En sonunda yüksek devirde 10sn çalıştırın. Bol suyla durulayın.
  • Eğer TM31 haznesi ile bıçak, kapak ve ölçüm kabı az kirlenmişse, bunları temizlemek için kısa bir karıştırma işleminin yapılması yeterli olabilir. Bunun için hazneye 1 litre su ve birkaç damla deterjanı koyun ve 6 Hızda çalıştırın, birkaç defa Saat Yönü Tersine Çalışma tuşuna basın. Bu işlemden sonra bol su ile durulayın.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur yaptıysanız bıçak takımının etrafında biraz hamur kalabilir. Robotu yüksek devirde çalıştırıp haznenin duvarlarına yapışan hamuru toplayabilirsiniz.
  • Bıçakları yıkarken araları diş fırçası yardımıyla kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Bu yöntemi keşfettikten sonra çok rahat ettim. Normal fırça çok kullanışlı olmuyor, diş fırçası aralara daha güzel girebiliyor.
  • Dezenfekte etmek ve kötü kokuları gidermek için 1 limonu kabuğuyla beraber birkaç parçaya doğrayarak hazneye atın. Bıçak takımının üzerini örtecek kadar su ekleyin. Hızı yavaş yavaş 1'den 10'a arttırarak 35-40sn çalıştırın. Arada birkaç defa Saat Yönü Tersine Çalışma tuşuna basın.


Dikkat!!!

  • TM31 haznesinin tabanındaki kontak pimlerinin her zaman kuru ve temiz olmasına dikkat edin! Gerekirse silerek kurulayın.
  • İnternette dolaşan ve TM31 ile yapıldığı söylenen bir bulaşık makinesi deterjanı tarifi var. ASLA denemeyin! Yapımı sırasında hazneye zarar verdiği için Vorwerk tarafından tavsiye edilmiyor. Zaten forumlarda da sözü geçen tarifi uyguladıktan sonra pişman olan çok kişi var.

Yeni önerilere her zaman açığız :)



    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder