290gr su
480gr ekmek unu (gluten içeriği yüksek un)
10gr yaş maya
25gr şeker
10gr tuz
- Suyu 1 dakika 37ºC 1 Hızı ısıtın
- Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
- Un, şeker ve tuz ilave edip 15 saniye 5-6 Hız karıştırın
- 2 dakika yoğurma modunda yoğurun
- Yağlanmış derin bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayın. 1 saat mayalanmaya bırakın
- Herbiri yaklaşık 100grlık 8 parçaya bölün.
- Herbirini yuvarlayıp ortasına başparmağınızla delik açın ve kenarlardan çekiştirerek biraz genişletin
- Nemli bir bez örterek 15 dakika daha dinlendirin
- Bir tencerede su kaynatın. Hazırladığınız bagel ekmekleri tek tek kaynar suda birer dakika (30 saniye ön, 30 saniye arka olmak üzere) pişirin ve süzgeç üzerinde süzülmeye bırakın (kağıt havlu kullanmayın çünkü hamur yapışacaktır)
- Yağlı kağıt serili tepsi üzerine dizip önceden 240ºC ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdikten sonra ılınmaya bırakın
Afiyet olsun....
Not: Bagelleri normal bir teflon tava üzerinde biraz ısıtarak ertesi gün de yedik. İkinci gün de gayet lezzetliydi.
Not 2: Bir dahaki sefere pişirmeden önce üzerine çırpılmış yumurta sürerek yapmayı ve ayrıca şeker miktarını 10 grama indirmeyi deneyeceğim
Tarifin orijinaline buradan ya da şuradan ulaşabilirsiniz
Bu kolay bagel tarifi için Karen'a teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder