10.11.2010

Ceviz Soslu Hindi Rulo

CLICK FOR ENGLISH
     


Buharda pişirirken su yerine süt kullandığımız değişik bir tarif

İlk kez denediğimde biraz endişelendiğimi söylemeliyim çünkü sütün kesileceğini hesaba katmadım! Süte tuz ve şarap ekledikten sonra başka türlü bir sonuç beklenemezdi ve çeşitli kereler peynir yapmış biri olarak bunu bilmem gerekirdi gerçi ama tarifin orijinalinde bu yönde hiçbir bilgi ya da uyarı olmadığı için tamamen sürpriz oldu diyebilirim. O halde uyarımı yapayım. Süt kesilecektir şaşırmayın! :)

Bilmeniz gereken bir diğer husus ise buharda pişirirken kullanacağınız süt miktarını eğer gerekirse arttırmanız. Şöyle ki, tarifte bir süre sonra süt ilavesi gerekebileceğini okuyunca zeki bir insan evladı olarak harekete geçtim ve pişirmeye 650g süt ile başlamaya karar verdim. Ancak tarif için bu miktar fazla geldi ve küçük bir taşma problemi yaşadım. Yani orijinal tarifteki gibi 500g sütle başlayın ve aynen dendiği gibi eğer gerekirse sonra ekleyin. Size yine de pişirme esnasında civarlarda olmanızı tavsiye ederim. Herhangi bir taşma problemi yaşayacak olursanız pişirme ısısını düşürmeniz gerekebilir.

Tüm bu uyarılardan sonra eğer hala ilgilenen varsa :) malzemeler ve prosedur şöyle :


800gr hindi göğüs (3-4 büyük dilim)
150g mantar
200gr ricotta ya da lor peyniri
80gr galeta unu
50gr parmesan, kabaca doğranmış
80gr ceviz (40 + 40)
100gr salam (50 + 50)
1 yumurta
75gr soğan
Tuz, karabiber
500gr süt

50gr beyaz şarap
10gr un
140gr taze krema

  • 40gr cevizi hazneye koyup 5 saniye 7 Hız parçalayıp ayrı bir tabağa alın
  • Parmesan, galeta unu ve 50gr salamı hazneye koyup 10 saniye 7 Hız çalıştırın. Ayrı bir tabağa alın
  • Hazneyi yıkamaya gerek olmadan soğanı koyup 5 saniye 6 Hız doğrayın. Spatulayla ortada toplayıp 3 dakika 100°C Kaşık Hızında pişirin
  • Mantarları ekleyip 4 saniye 5 Hız doğrayın. Spatulayla ortada toplayıp 5 dakika Varoma Isısı Kaşık Hızında pişirin
  • Ricotta, yumurta, kenara aldığınız ceviz rendesi ve galeta unlu karışım ile tuz ve karabiber ekleyip 10 saniye 3 Hız karıştırın
  • Yağlı kağıt üzerine hindi dilimlerini kenarları hafif üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine bir yağlı kağıt daha koyun ve etleri döverek biraz inceltin. 
  • Salam dilimlerini hindi etlerinin üzerine dizin. En üste hazırladığınız karışımı yayın
  • Yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın. Mutfak ipi ile bağlayıp Varoma Kabına yerleştirin. (Bağlama şekillerine örnek: Link 1, Link 2)
  • Hazneye süt, şarap ve tuz koyun. Varoma Kabını yerleştirip 50 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin. (20-30 dakika sonra haznedeki sıvı miktarını kontrol edin, eğer çok azalmışsa biraz daha süt ekleyin. Gereğinden fazla eklemeyin yoksa taşabilir)
  • Pişen hindiyi kenara alın.
  • Haznede kalan sıvıya 40gr ceviz ile birlikte taze krema ve un ekleyip 4 dakika 90°C 4 Hız pişirin
  • Hindi ruloyu dilimleyip üzerine cevizli sos dökerek servis yapın

Afiyet olsun...



Tarifin orijinaline buradan ulaşılabilir

Not: Hindi alırken kasaba hindi rulo yapmak için kullanacağınızı söylerseniz ona göre daha büyükçe dilimler hazırlayabilir. Ben toplam 800g gelen 3 dilim kullandım

Not 2: Fotoğrafları daha net görünmesi için üzerine sos dökmeden çektim


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder