15.11.2010

Esmer Pirinçli Tavuk Çorbası

CLICK FOR ENGLISH

 

Havaların iyiden iyiye soğumaya başladığı şu günlerde çorba soframızda daha çok yer almaya başladı. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapmayı çok sevmiyorum ve o yüzden de hep arayış içindeyim. Denemeler hiç bitmiyor. Bu tarif de yeni denediğim tariflerden biri. Eşim bu çorbaya bayıldı! Ben de öyle!

Çok lezzetli ve soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak çorbamızın tarifi şöyle...

150gr esmer pirinç (kahverengi pirinç)
50gr kabuksuz badem
120gr soğan (dörde doğranmış)
2 diş sarımsak
70gr kereviz sapı (dörde doğranmış)
100gr havuç (dörde doğranmış)
30gr tereyağı ya da zeytinyağı
300gr tavuk (küp küp doğranmış)
1 litre su
40gr Thermomix tavuk ya da sebze konsantresi
100gr dondurulmuş bezelye
10gr maydanoz yaprağı, ince doğranmış
Tuz (gerekirse)
Karabiber

  • 50gr pirinci 1 dakika 9 Hız toz haline getirin
  • Bademleri ekleyip 20 saniye 9 Hız çekin ve karışımı ayrı bir tabağa alın
  • Soğan, sarımsak, kereviz sapı ve havucu 3 saniye 5 Hız doğrayın
  • Tereyağı ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Tavuğu ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Su, Thermomix konsantresi, pirinç-badem karışımı ve kalan 100gr pirinci ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu (SYTÇ) seçerek 30 dakika 100ºC 1 Hız pişirin (Dikkat! Eğer çorba çok sıçrama yaparsa ısıyı 90ºC'ye indirin)
  • Maydanoz ve bezelyeleri ekleyip SYTÇ ile 10-15 dakika daha 100ºC 1 Hız pişirin
  • Karabiber ve gerekirse tuz ekleyip karıştırdıktan sonra kaselere servis yapın

Afiyet olsun...


Not: Esmer pirinç (kahverengi pirinç) daha geç pişen bir pirinç cinsidir. Aldığınız pirincin paketinde yazan pişme süresine göre pişme süresini ayarlayabilirsiniz


Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz. 
Jo Whitton'a bu harika tarif için teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder