17.11.2010

Çiçek Bisküvi

CLICK FOR ENGLISH
    


150gr şeker
400gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2 yumurta
150gr ayçiçek yağı

Üzeri için
100gr bitter çikolata
Süsleme şekerleri

  • Şekeri 20 saniye 10 Hızda pudra şekeri haline getirin
  • Un, kabartma tozu, vanilya, ayçiçek yağı ve yumurtaları ekleyip 1 dakika yoğurma modunda yoğurun
  • 1 dakika 4-5 Hız karıştırın
  • Mutfak tezgahı üzerine un serpin. Hamuru tezgah üzerine alıp 5 dakika dinlenmeye bırakın
  • Hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde 3 - 5 mm kalınlığında açın. (Aksi halde tezgah üzerine yapışacaktır)
  • Çiçek şeklinde bir kalıpla kesip yağlı kağıt serili tepsiye alın
  • Önceden 175°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın

  • Çikolatayı benmari usulü eritip bisküvilerin ortasına sürün ve süsleme şekeri serpin

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder