600gr tavuk göğüs fileto (Ben 8 dilim kullandım)
100gr parmesan peyniri (kabaca doğranmış)
1/2 limon kabuğu (beyaz kısım hariç)
2 diş sarımsak
20gr maydanoz yaprağı
5 adaçayı yaprağı
2 dal biberiye (sadece yapraklar kullanılacak)
2 dal biberiye (bütün olarak pişirirken kullanmak için)
2 dal mercanköşk ya da kekik (sadece yapraklar)
80gr soğan (ikiye doğranmış)
30gr sızma zeytinyağı
250gr su
200gr beyaz şarap
25gr Thermomix sebze konsantresi
20gr un (+ bulamak için)
Tuz, karabiber
- Maydanoz, adaçayı, biberiye ve mercanköşk yapraklarını 20 saniye 7 Hız doğrayın. 1 yemek kaşığı kadarını kenara ayırın
- Hazneye parmesan, limon kabuğu, sarımsak ve karabiber koyup 20 saniye 6 Hız doğrayın
- Tavuk dilimlerini iki yağlı kağıt arasında hafif döverek inceltin (parçalanmamasına dikkat edin)
- Hazırladığınız otlu parmesanlı karışımı tavuk dilimlerinin üstüne yayın. Dilimleri rulo şeklinde sararak kürdanla tutturun
- Bir kapta biraz un ve tuzu karıştırın. Tavuk ruloları kaplayıp Varoma kabına dizin. Üzerlerine 2 dal biberiye koyun.
- Soğanı 3 saniye 6 Hız doğrayın. Spatulayla ortada toplayıp zeytinyağı ilave edin ve 3 dakika 100ºC 1 Hız soteleyin
- Su, şarap, Thermomix sebze konsantresi ve kenara ayırdığınız otlu karışımı ekleyin.
- Varomayı yerleştirip 25-30 dakika Varoma Isısı 2 Hız pişirin
- Pişen tavukları kenara alıp sıcak tutun
- Haznede kalan suya unu ekleyip 4 dakika 100ºC 4 Hız pişirin
- Tavukları servis tabağına alıp üzerine sos dökün
Afiyet olsun.
Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder