9.11.2010

Örümcek Brownie

CLICK FOR ENGLISH
       
  
Cadılar bayramı için yaptığım bir diğer tarif de bu sevimli -ya da korkunç, kişiye göre değişir :) - örümceklerdi. Hoş görünümlerinin yanısıra çok da lezzetli olduklarını söyleyebilirim.

Brownie
150gr bitter çikolata
150gr tereyağı ya da margarin
320gr şeker
4 yumurta
200gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzerini kaplamak için 
200gr çikolata
Çikolatalı pasta süsü (çikolatalı süs şekerleri)

Bacaklar için
Liquorice/Liquirizia şekeri (Türkiye'de var mıdır, varsa nerede satılır bilmiyorum. Eğer bulamazsanız bacaklar için başka bir formül üretilebilir)

Gözler için
M & M şekerleri ya da arzunuza göre başka şekerlemeler

  • Çikolata ve tereyağını 4 dakika 50ºC 1-2 Hız eritin
  • Şeker, yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip 1 dakika 3 Hız karıştırın
  • 20 x 30 cm ebatında yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Önceden 180ºC ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından alıp ılınmaya bırakın.
  • Brownie'nin üstü ve kenar kısımlarındaki sert yüzeyi keserek çıkartın (Atmayın, afiyetle yiyin! :) )
  • Browniyi arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara kesin ve her birini top şeklinde yuvarlayın (eğer çok ufalanıyorsa çok az süt de ekleyebilirsiniz)
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirin

  • Çikolatayı benmari usulü eritin. Bir kürdan ya da şiş yardımıyla brownie toplarını çikolataya batırıp bulayın. Hemen sonra çikolatalı süs şekerine batırıp kağıt kek kalıplarına alın. Bacak ve gözlerini yapıştırın. (Bu sırada bacaklar, gözler vb önceden hazırlanmış olsun. Bu işlemleri ardarda hızlıca yapınca daha güzel yapışıyorlar)
  • Servis etmeden önce çikolatanın katılaşması için 1 saat bekleyin

Afiyet olsun....

Yararlanılan kaynaklar
Brownie Recipe for Bakerella Cake Pops (thanks to Cathy79 for the convertion)
Bakerella - Spiders 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder