1.11.2010

Muzlu Ekmek

CLICK FOR ENGLISH 

220gr su
100gr süt
10gr bal
20gr yaş maya
620gr un
100gr tam buğday unu
200gr muz
10gr tuz
50gr tereyağı ya da margarin

  • Su, süt ve balı hazneye koyup 1 dakika 37°C 1 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız çırpın
  • Un, tam buğday unu, muz, tuz ve tereyağı ekleyip 5 dakika yoğurun
  • Hamuru derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Mayalanan hamuru ikiye bölün. Mutfak tezgahını ve ellerinizi unlayarak hamuru rulo haline getirin ve kendi etrafında sarın. İkinci hamur için de aynısını yapın. 1 saat daha mayalanmaya bırakın
  • Önceden 200°C ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin

Afiyet olsun...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder