50gr parmesan (kabaca doğranmış)
5gr maydanoz yaprağı
7-8 fesleğen yaprağı
2-3 dal kekik (sadece yapraklar)
1 arpacık soğanı (50gr)
2 diş sarımsak
40gr sızma zeytinyağı
4 ançüez (yağı süzülmüş)
100gr güneşte kurutulmuş domates (yağı süzülmüş)
50gr beyaz şarap
20 çekirdeksiz zeytin
- Parmesan, maydanoz, fesleğen ve kekiği 10 saniye 9 Hız doğrayıp kenara alın
- Thermomix'i 6 Hız çalıştırın. Çalışır haldeyken sarımsak ve soğanı atıp doğrayın
- Spatulayla ortada toplayıp yağı ve ançüezleri ilave edin. 5 dakika 80ºC 1 Hız pişirin
- Kurutulmuş domatesleri ekleyip 20 saniye 8 Hız doğrayın
- Şarap ve zeytinleri ekleyip 5 dakika 80ºC 1 Hız pişirin
- Sosu haşlayıp süzdüğünüz makarna ile karıştırıp tabaklara servis yapın
- Üzerine otlu parmesan serpin
Afiyet olsun...
Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften uyarlanmıştır. Bionda'ya teşekkürler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder