200gr yeşil mercimek
1000gr su
500gr karnabahar
Tuz
1 kereviz sapı (60gr, kabaca doğranmış)
1 havuç (80gr, kabaca doğranmış)
30gr Thermomix et ya da sebze konsantresi
2 diş sarımsak (kabuklarıyla)
Karnabahar Sosu:
2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Sos:
2 çay kaşığı zerdeçal
30gr lime suyu (ben limon suyu kullandım)
40gr sızma zeytinyağı
30gr taze soğan (ince doğranmış)
80gr soyulmuş, çekirdekleri çıkarılıp çok küçük doğranmış domates
- Mercimekleri 1 saat suda beklettikten sonra yıkayıp süzün
- Hazneye mercimekleri, suyu, kereviz sapı, havuç ve sarımsakları koyun.
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp Varoma Kabına koyun ve tuz serpin
- Varoma Kabını hazne üzerine yerleştirin. Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonu ile 20 dakika Varoma Isısı Kaşık Hızında pişirin
- Karnabaharları kenara alın. (Karnabahar tam pişmeyecek ve hafif kıtır kalacaktır)
- Mercimeği SYTÇ ile 15 dakika daha Varoma Isısı Kaşık hızında pişirmeye devam edin
- Bu arada karnabaharları bir kaba alıp sirke ve yağ ilave ederek karıştırın
- Pişen mercimekleri süzün. Kereviz, sarımsak ve havucu çıkarın
- Tüm sos malzemelerini (zerdeçal, lime suyu, zeytinyağı, taze soğan ve domates) bir kapta karıştırın
- Ilınan mercimekleri derin bir kaba alıp sosu ve karnabaharları ilave edip karıştırın
- Soğuk ya da ılık servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun...
Natale con Bimby'deki Cavolfiore Caldo con Insalata di Lenticche adlı tariften üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder