4.06.2010

Çikolatalı Mini Alman Pastası

100gr su
100gr süt
20gr yaş maya
620gr un
80gr şeker
Bir tutam tuz
1 yumurta sarısı
50gr yoğurt
80gr oda sıcaklığında margarin

600gr süt
85gr un
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
180gr şeker

150gr bitter çikolata
100gr süt kreması
Çekilmiş Antep fıstığı ya da fındık

  • Süt ve suyu 1 dakika 37° 1 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 4 sn 4 Hız çırpın.
  • Eleyerek unu ekleyin. Şeker, tuz, yumurta, yoğurt ve margarini ekleyin
  • 4 dakika Yoğurma modunda yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine üzerlerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Üzerlerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Önceden 175° ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin
  • Süt, un, yumurta sarıları, vanilya ve şekeri 12 dakika 90° 4 Hızda pişirin ve arada 4-5 Hız çırparak soğumaya bırakın. Kremayı sıkma torbasına doldurun. Kekleri enlemesine ortadan ikiye kesip içlerine kremayı sıkın.
  • Süt kreması ve çikolatayı birlikte eritin. Keklerin üst kapaklarını çikolata sosuna batırarak tel ızgara üzerine dizin. Sos soğuyunca kapaklarını kapatıp servis yapın.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder