17.06.2010

Mantar Köftesi

CLICK FOR ENGLISH

70gr parmesan
1 soğan
15gr maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
250gr kültür mantarı
50gr kurutulmuş porcini mantarı
500gr patates
100gr süt (+ biraz da ekmeği ıslatmak için)
2 yumurta
70gr bayat ekmek
Tuz, karabiber
Galeta unu
Tereyağı (isteğe bağlı)

  • Ilık su dolu bir kaba kurutulmuş mantarları koyarak yarım saat bekletin
  • Ekmeği biraz sütle ıslatarak bekletin.
  • Parmesanı hızı kademeli olarak 2'den 9'a arttırarak 15sn rendeleyerek ayrı bir tabağa alın
  • Soğanı 5sn 4-5 Hız doğrayın ve ayrı bir teflon tavaya alın.
  • Maydanozu 5sn 6-7 Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın.
  • Patateslerin kabuğunu soyup orta büyüklükte doğrayın.
  • 'Kelebek' parçasını takın. Patatesleri, süt ve tuzu koyarak 18 dakika 100° 1Hızda pişirin
  • Kültür mantarlarını doğrayın.
  • Soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Doğranmış mantarları da ekleyerek soteleyin
  • Mantarlar yumuşayınca, suyuyla beraber kurutulmuş mantarları ve maydanozu da ekleyerek tuzunu ayarlayın. Mantarlar iyice suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ekmeği sıkarak suyunu süzün. Yumurtaları hafif çırpın
  • 'Kelebek' parçasını çıkarın. Pişen patateslerin üzerine parmesan rendesi, yumurta, ekmek, mantar, karabiber ve gerekirse tuz da ekleyerek 1 dakika 3-4 Hız karıştırın. Bu şekilde yumuşak bir karışım elde edeceksiniz. (Eğer çok yumuşak olduğunu düşünürseniz biraz daha galeta unu ve parmesan ilave edin. Ben ilave etmedim)
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerini fırçayla hafif yağlayın
  • İki tatlı kaşığı yardımıyla parçalar alarak galeta ununda yuvarladıktan sonra yağlı kağıt üzerine dizin
  • Eğer isterseniz üzerlerine fındık kadar tereyağı da koyabilirsiniz (ben daha hafif olması için koymadım)
  • Önceden 220° ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. (10 dakika sonra terslerini çevirin)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder