10.06.2010

Haşhaşlı ve Cevizli Ekmek


CLICK FOR ENGLISH



Özellikle sabah kahvaltıları için ideal!

200gr süt
200gr su
20gr yaş maya
10gr şeker
1 yumurta akı
700gr un
5gr tuz

100gr ceviz
100gr haşhaş
150gr zeytinyağı

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt

  • Su ve sütü hazneye koyarak 1,5 dakika 37° 1 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 4sn 4 Hız çırpın.
  • Sırasıyla şeker, yumurta akı, un (eleyerek) ve tuzu ekleyip 5 dakika yoğurma modunda yoğurun
  • Hamuru derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Hazneye cevizi koyup 10sn 6 Hız doğrayın.
  • Haşhaş ve zeytinyağını ilave ederek 10sn 3 Hız karıştırın.
  • Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün
  • Tazgahı unlayın. Herbir parçayı oklavayla yaklaşık 17x27cm ebatında açın. İçlerine sostan sürerek rulo yaparak kapatın. Ruloyu spiral şeklinde kendi etrafında döndürün (gül böreği yapar gibi)
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerini fırçayla biraz yağlayın
  • Ekmekleri tepsiye dizip yarım saat daha mayalanmaya bırakın.
  • Yumurta sarısı ve yoğurdu çırpın. Fırçayla ekmeklerin üzerine sürün
  • Önceden 170° ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder