30.06.2010

Gazpacho Andaluz (Soğuk İspanyol Çorbası)

CLICK FOR ENGLISH



Ne zamandır şu meşhur İspanyol çorbası Gazpacho'yu yapmak istiyordum, elimde bir iki tarif vardı, aralarından birini seçmeye çalışıyordum. Daha sonra ForumThermomix'de Endülüs yerlisinden bir tarif bulunca bu fırsatı kaçırmadım ve hemen yaptım.
Özellikle şu sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı, harika bir çorba! Herkese tavsiye ederim!

1000gr olgun kırmızı domates (kabuklarını soymadan)
2 diş sarımsak
50gr yeşil biber
40gr soğan
100gr salatalık
40gr beyaz şarap sirkesi
10gr tuz
8 küp buz
100gr soğuk su
100gr buz
50gr sızma zeytinyağı

  • Keskin bir bıçakla domateslerin tepelerini oyarak çıkartın, çekirdeklerini boşaltın (çekirdekileri atmayın, başka yerde kullanırsınız)
  • Bütün sebzeleri kabaca doğrayarak hazneye alın. Sirke, tuz ve 8 küp buz ilave edin. 30sn 5 Hızda ve sonra 3 dakika 10 Hızda çırpın
  • Su ve 100gr buz ekleyin. 2 dakika 8 Hızda çırpın.
  • Zeytinyağını en son ekleyin. 30sn 5 Hızda çırptıktan sonra tabaklara ya da bardaklarla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifin orijinali için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder