PER ITALIANO
Bu tarifle yaklaşık 1 kilo yoğurt hazırladım.
1 litre tam yağlı süt
100gr yoğurt
- Sütü 17 dakika 90°C 2-3 Hız ısıtın
- Isısını ara ara kontrol ederek 37°'ye inene kadar ılınmaya bırakın
- Isı 37°'ye iner inmez yoğurdu ekleyip 10sn 3-4 Hız karıştırın
- 17 dakika 37° 2-3 Hız ısıtın.
- Üstünü battaniye ile sararak ya da ayrı bir termos kaba alıp kapağını kapatarak gece boyunca dinlenmeye bırakın
- Bir kavanoz ya da kaba alıp ağzını kapatarak buzdolabında saklayın.
Afiyet olsun....
Not: Eğer 2 litre süt ile hazırlayacaksanız pişme sürelerini 20 dakikaya çıkarın
Valerie'nin tarifinden uyarlanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder