9.06.2010

Zeytin ve Kekikli Çember Ekmek

CLICK FOR ENGLISH


250gr su
15gr şeker
10gr yaş maya
500gr manitoba unu (ben 250 manitoba, 250 beyaz un kullandım)
40gr ayçiçek yağı
10gr tuz
30gr zeytin (çekirdeksiz, dilimlenmiş)
Birkaç dal taze kekik (yıkanıp kurulanmış)
  • Hazneye su, şeker ve mayayı koyup 30sn 37° 2 Hız ısıtın
  • Sırasıyla un (eleyerek), ayçiçek yağı ve tuz ekleyerek 5 dakika yoğurma modunda yoğurun.
  • Cam ya da porselen derin bir kaba alıp 1-2 dakika elinizle yoğurun. Üzerini streç filmle örtüp 1,5 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalama işlemi bittikten sonra hamura ellerinizle bastırarak havasını alın
  • Tezgahı unlayarak hamuru yaklaşık 25x60cm boyutunda oklavayla açın
  • Üzerine zeytin ve kekiği dağıtın. Hamuru dikkatlice rulo şeklinde sarın
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine alıp çember şekli vererek iki ucunu güzelce birleştirin. Üzerine biraz un serpin.
  • Fırını 2 dakika 250° ısıtın ve söndürün. Fırının lambasını yakıp hamuru tepsisiyle içine yerleştirin. 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • 1 saat dolunca fırından çıkarın. Mayalanmaya son yarım saat dışarıda devam edin. Bu arada fırını tekrar açarak 250°'ye ayarlayın.
  • Fırına vermeden önce ekmeğinizin üzerine bıçak yardımıyla kesikler atın.
  • 15 dakika 250° fırında pişirin
  • Fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Afiyet olsun...

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder