1.06.2010

Kırıntı Hamurlu Kıyma

 
CLICK FOR ENGLISH

Hamuru için:
150gr un
150gr mısır unu
65gr zeytinyağı
40gr yoğurt
100gr lor peyniri (ya da ricotta)
5gr tuz

İç Harcı:
10gr maydanoz (ayıklanmış gramaj)
1 soğan
2 domates
1 havuç
35gr mısırözü yağı
250gr kıyma
40gr dolmalık fıstık
40gr sıcak su
20gr kuş üzümü
Tuz, karabiber

  • Unları eleyerek hazneye koyun. Zeytinyağı, yoğurt, tuz ve lor peynirini ilave edin. 1,5 dakika 4 Hızda karıştırın. Aynı zamanda kapaktaki delikten Thermomix'in kendi spatulasını sokarak elle de karıştırın. (Neden Thermomix'in kendi spatulası? Çünkü kenarındaki koruma sayesinde haznenin dibine kadar girip bıçaklarla temas etmeyecektir!)
  • Hazırladığınız hamuru streç filme sarın. Buzlukta 1 saat bekletin.
  • Maydanozu 10sn 6 Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın.
  • Dörde bölerek hazneye koyduğunuz soğanı 5sn 4 Hız doğrayın. Domatesi de dörde kesip hazneye ekleyin ve 4sn 5 Hız doğrayın. Ayrı bir tabağa alın.
  • Havucu bir sebze soyucu ile haznenin içine zar gibi doğrayın. Sonra 2sn 5 Hız doğrayıp soğan ve domatesin yanına alın.
  • Hazneye mısırözü yağını koyarak 1dakika 90° 1 Hız ısıtın.
  • Kıymayı ekleyip 4 dakika 100° 1 hız kavurun.
  • Soğan, domates, havuç, dolmalık fıstık ve sıcak su ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) Opsiyonunu seçerek 10 dakika 100° Kaşık Hızında pişirin.
  • Tuz, karabiber, kuş üzümü ve maydanozu ilave edip SYTÇ ile 5sn 3 Hız karıştırın.
  • Buhar sepetini yerleştirin. Harcı süzerek fazla suyunu dökün.
  • Harcı ılınmaya bırakın
  • Buzluktan aldığınız hamuru ikiye bölün.
  • 11x31cm'lik bir kek kalıbının tabanına hamurun yarısını rendenin büyük tarafıyla rendeleyin.
  • Üzerine kıymalı karışımı yaydıktan sonra hamurun diğer yarısını da üzerini kapatacak şekilde rendeleyin.
  • Önceden 170° ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

Lezzet Dergisindeki bir tariften uyarlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder