16.03.2011

Badem ve Kuru Üzümlü Tavuk Fileto

CLICK FOR ENGLISH
   


Bugünkü tarifimiz Sevgili Andrea'dan. Bize akşam yemeği hazırlama sözü vardı. Bari Thermomix'li bir tarif yap da blogda da yararlanabileyim deyince bu tarifle geldi. Biz beğendik, umarım sizin de hoşunuza gider. Oldukça doyurucu olduğunu söylemeliyim her ne kadar "doyuruculuk" mevzusu subjektif bir şey olsa da ;)

Andrea'ya tarif için teşekkürler. Ellerine sağlık ;)

4-5 kişilik
70gr parmesan
15 kiraz domates
300gr kabuksuz badem
150gr kuru üzüm
10gr galeta unu
1-2 kurutulmuş küçük kırmızı biber
Bir tutam kekik
Sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak, minicik doğranmış
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
4-5 tavuk göğüs fileto
Tuz
Karabiber
1 su bardağı beyaz şarap

  • Kuru üzümleri 15 dakika ılık suda bekletin
  • Hazneye parmesanı koyup hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak 10 saniye rendeleyin ve kenara alın
  • Hazneye kiraz domates, badem ve suyu iyice sıkılmış üzümleri hazneye koyup 20 saniye 6 Hız doğrayın
  • Galeta unu, parmesan rendesi, kırmızı biber, kekik, ve 10 gr zeytinyağı ekleyip 15 saniye 5 Hız karıştırın
  • Teflon tavaya biraz zeytinyağı ile birlikte sarımsak ve salça koyarak kızdırın

  • Tuz ve karabiberle tatlandırılmış tavuk filetoları koyup önlü arkalı pişirin


  • 1 bardak şarap ekleyip kapakla örterek kısık ateşte 10 dakika pişirin
  • Kapak açık olarak da harlı ateşte 2-3 dakika pişirdikten sonra hazırladığınız bademli karışımı tavaya yayın

  • Altı hafif kızarana kadar pişirin 
  • Tavuk filetoları yanında bademli püre ile servis yapın.

Afiyet olsun...

2 yorum: