PER ITALIANO
Malzemeler.
50gr bitter çikolata
130gr tereyağı
30gr şeker
1 yumurta
210gr un
20gr kakao
1/4 çay kaşığı karbonat
100gr beyaz çikolata
Yapılışı:
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Şekeri 15 saniye 10 Hız toz haline getirin.
- Tereyağını ekleyip 1.5 dakika 3 Hız çırpın.
- Yumurtayı ekleyip 20 saniye 3 Hız karıştırın.
- Erimiş bitter çikolatayı ekleyip 50 saniye 3 Hız karıştırın.
- Un, mısır unu, karbonat ve kakaoyu ayrı bir kaba eleyerek karıştırın
- Thermomix'i 3 Hızda çalıştırıp kapaktaki delikten yavaş yavaş kuru karışımı ilave edin. 50 saniye karıştırın.
- Hamuru 2 yağlı kağıt arasında açın. Kalıp yardımıyla kesin. Artık hamuru kenara alıp kurabiyeleri yağlı kağıtla beraber tepsiye transfer edin.
- Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
- Izgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
- Ben toplamda 2 tepsi kurabiye pişirdim.
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. (Ya da 8 saniye 8 Hız doğrayın. 4-5 dakika 50ºC 2-3 Hız eritin)
- Beyaz çikolatayı sıkma torbası ya da kendi yaptığınız kağıt huni yardımıyla sıkarak kurabiyeleri süsleyin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder