6.12.2011

Tagliatelle, Pappardelle ve Maltagliati Makarna

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO



Dün taze makarna hamurunun nasıl hazırlandığını yazmıştım. 
Bugün ise o hamuru kullanarak tagliatelle, pappardelle ve maltagliati hazırlanışını göstereceğim. Resimlere bakınca zaten ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız. Tüm olay nasıl kestiğiniz ile ilgili.



Malzemeler:

Taze Makarna Hamuru


Yapılışı:


  • Hamuru gerektiğinde un serperek oklavayla ya da hamur açma makinesi ile incecik açın. Biz tek parça olarak açtık ama hamur açma eğer dilerseniz bir kaç bezeye bölüp ayrı ayrı da açılabilir. (Biz derken ben ve Lucia yani kayınvalidemi kastediyorum :) 

  • Hamuru açtıktan sonra tezgah üzerinde bir süre kurumaya bırakın ki keserken daha kolay kesilir ve yapışmaz.
  • Açtığınız hamura biraz un serptikten sonra katlayın. Bizim hamurumuz büyük olduğu için hem yukarıdan hem aşağıdan katlayarak ortada birleştirdik.


  • Hamurun üzerine biraz un serpip hazırlayacağınız makarnaya göre kesin.
  • Tagliatelle için daha ince, pappardelle için daha geniş kesin.

  • Maltagliati ise, kelime anlamıyla "kötü kesilmiş" anlamına gelmektedir. Yapılışı oldukça basittir, şekildeki gibi verev olarak kesilir. Genelde çorba ve sulu soslarla kullanılır


  • Hazırladığınız makarnaları düzgün şekilde tepsiye dizin. Birbirlerine yapışmamaları için üzerlerine hafif un serpin.
  • 1 gün önceden hazırlanıp dolapta saklanabilir.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı katılmış tuzlu kaynar suda yaklaşık 1 - 3 dakika haşlandıktan sonra süzülüp arzuya göre hazırlanan sosla karıştırılır.
Afiyet olsun...


Lucia ve Ezio'nun katkılarıyla... ;)
Her ikisine de sonsuz teşekkürler...



4 yorum:

  1. AMA AMA amaaaa az kaldı ben bunalıma gireceğim.. "millet neler yapıyor ben hala kıytırık şeylerle uğraşıyorum " fobisi..:)

    muhteşemsin diyen oluyor mu arada bir de olsa:)

    bana diyen yok da:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler kırmızı ekoseli battaniye ;)

    Valla kendine haksızlık etme hiç, sen de güzel şeyler yapıyorsun.

    Ayrıca yazış stilini de seviyorum ben, çok neşeli ve şahsına münhasır. Senin blogunu farklı kılıyor.

    Yayın hayatında başarılar ;)

    YanıtlaSil
  3. harika bir site ! harikasınız! boylece sabahki sorumun cevabını aldım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı tekrar merhaba ;)

      Bu yazıda dolap derken buzdolabının normal soğutucu kısmını kastettim, derin dondurucuyu değil. Önceki soruyla bağlantı kurunca bir yanlış anlama olmasın diye not düşeyim dedim.

      Tagliatelle tarzı makarnaları ya sabahtan ya da bir gün önce hazırlıyorum, buzlukta değil dolapta saklıyorum.

      Tortellini ya da ravioli hazırladıysam buzlukta saklıyorum. Onları büyükçe bir buzluk poşetine koyup üstüste bindirmemeye gayret ederek donduruyorum birbirlerine yapışmamaları için.

      Umarım memnun kalırsınız makarnalardan ;)

      Sil