7.12.2011

Mantar Soslu Tagliatelle Makarna

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO



Bugün itibariyle Thermomix Tarif Defterim 2. yaşında !!

İnternet üzerinde Thermomix'le ilgili tek bir Türkçe kaynak bulamayışımdan hareketle bu konudaki boşluğu naçizane doldurmak için ve benim gibi olanlara belki bir faydam dokunur diye Türkçe olarak başladığım bu yolculukta önce İngilizce, sonra da İtalyanca sayfalar bloğa dahil oldu.

İlk yazımı yayınladığımda bir blog sahibi olmamın hayatım üzerine bu kadar etkisi olacağını tahmin edemezdim. Gerek gerektirdiği zaman ve emek açısından gerekse yeni ufuklar açması nedeniyle.

Değişik tarifler denemeyi hep seven biriydim, blog bunu daha da perçinledi, özetle bir yediğimizi bir daha yemez olduk:)

Bu 2 yıl zarfında 'Thermomix Tarif Defterim' sayesinde dünyanın farklı yerlerinden pek çok kişiyi tanıma şansım oldu. Hem Blogger hem de Facebook üzerinde blogun takipçileri arttı. Her birinize ilginizden dolayı tek tek teşekkür etmek isterim.

Bazen o kadar unutkan oluyorum ki kendime şaşırıyorum ve her seferinde annemin 'bizim yaşımıza gelince ne yapacaksın peki?' sözleri aklıma geliyor ve irkiliyorum! ;) Geçen sene bloğun ilk yaşını kutlamayı unutmuştum, inanabiliyor musunuz? Bu sene özel birşeyler yapmak istedim.

Bugüne özel ilk tarif çok sevdiğimiz bir makarna-sos kombinasyonu olan Mantar Soslu Tagliatelle Makarna.

Umarım siz de beğenirsiniz.

Malzemeler:

500-600gr Tagliatelle Makarna

Sos için:
15gr kurutulmuş mantar
200gr ılık su
1 diş sarımsak
15gr arpacık soğanı
15gr kereviz sapı
15gr havuç
30gr sızma zeytinyağı
450gr mantar (dilimlenmiş)
20gr beyaz şarap
1 çay kaşığı Thermomix et suyu konsantresi
Tuz (eğer gerek olursa)
Parmesan rendesi


Yapılışı:



  • Kurutulmuş mantarları küçük bir kaba koyup ılık su ilave edin ve yarım saat yumuşamaya bırakın.
  • Sarımsak, soğan, kereviz sapı ve havucu 5 saniye 5 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın.
  • Zeytinyağı ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin.
  • Suyu süzülmüş kurutulmuş mantarları ekleyin. (Mantarların suyunu daha sonra kullanmak üzere kenarda tutun) 3 saniye 5 Hız karıştırın.
  • Taze mantarları ekleyin. Beyaz şarap, kurutulmuş mantarları beklettiğiniz su ve Thermomix konsentreyi ilave edip Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçerek 25-30 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin.
  • Sosu geniş bir tavaya alın.
  • Tagliatelle makarnayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş tuzlu kaynar suda kısa süre 1-2 dakika kadar haşladıktan sonra süzerek sosun içine ekleyin. 
  • Harlı ateş üzerinde 1 dakika kadar nazikçe makarnaları koparmadan karıştırarak sosu makarnaya yedirin.
  • Tabaklara servis yapın
  • Üzerine parmesan rendesi serpin

Afiyet olsun.

Not: Bu sos tagliatelle, pappardelle makarnalar ve polenta ile kullanmak için çok uygun bir sostur.


Kuru makarnalardan farklı olarak tagliatelle türü taze makarnaların 1 porsiyonu (pişmemiş) 120 ile 150 gram arasıdır. 120gr ideal, olması gereken, 150gr ise bizce genelde geçerli olan ölçüdür :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder