PER ITALIANO
Bugün öncelikle tortellini dolgusu olarak kullanabileceğiniz etli harç tarifini vermek istiyorum. Bu harç sadece tortellini için değil, başka tariflerde de kullanılabilir. İlerleyen günlerde örneklerini vermeye çalışacağım.
Tarifi her zamanki gibi kayınvalidem Lucia'dan aldım. Ayrıca bir Thermomix yayını olan Cucina Regionale B adlı kitaptan da yararlandım.
Taze makarna dükkanında kullanılan dolguyu merak edenler için ondan da bahsedeyim. Et olarak domuz ve sığır eti beraber kullanılıyor. Mortadella ile birlikte Prosciutto Salamı kullanılıyor.
Malzemeler:
10gr arpacık soğanı
10gr kereviz sapı
10gr havuç
1 diş sarımsak
30gr sızma zeytinyağı
200gr sığır eti (sinirleri ayıklanıp küp küp doğranmış)
100gr mortadella salamı
100gr pastırma (çemensiz, sinirsiz)
20gr beyaz şarap
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Muskat
120gr parmesan rendesi
Yapılışı:
- Soğan, kereviz sapı, havuç ve sarımsağı 5 saniye 5 Hız doğrayın.
- Zeytinyağı ekleyip 2 dakika 100ºC 1 Hız pişirin.
- Eti ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçip 5 dakika Varoma Isısı 1 Hız pirin.
- Şarap ekleyip SYTÇ ile 6-7 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin. Ayrı bir kaba alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan eti soğumuş Hazneye koyun. Kabaca doğranmış mortadella ve salamı ekleyip 15-20 saniye 6-7 Hız çekin.
- Tuz, biber, muskat, yumurta ve parmesan rendesini ekleyin. SYTÇ ile 30 saniye 4-5 Hız karıştırın.
Tortellini tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder