30.04.2010

Akdeniz Usulü Risotto

CLICK FOR ENGLISH


50gr parmesan
20gr maydanoz (ayıklanmış maydanozun gramajı)
1 diş sarımsak
25gr kapari
1-2 ançüez fileto
2 minik kırmızı biber 'peperoncino'
200gr doğranmış domates konservesi
100gr çekirdeği çıkarılmış zeytin
40gr zeytinyağı (20+20)
1 küçük kırmızı soğan
300gr Carnaroli ya da Arborio pirinci
100gr beyaz şarap
700gr kaynar su
1 yemek kaşığı Thermomix sebze konsantre (ya da 1 hazır bulyon)
Tuz (Thermomix sebze konsantresi kullananlar için tuz ilavesine gerek kalmayabilir)
  • Parmesan ve maydanozu 20sn Turbo Hız doğrayarak ayrı bir tabağa alın
  • Sarımsak, kapari, ançüez, peperoncino ve domates konservesini 30sn 5 Hız doğrayın.
  • 100gr zeytin ve 20gr zeytinyağı ekleyerek 10 dakika 100° 1 Hız pişirin. Ayrı bir kaba alın. (Pişirirken sosun etrafa sıçramaması için ölçü kapağı ile kapatmayı unutmayın)
  • Soğan ve 20gr yağı 3 dakika 100° 4 Hız pişirin.
  • 'Kelebek' parçasını takın. Pirinci ekleyin ve 2 dakika 100° 1 Hız kavurun
  • Şarabı ekleyin. 1 dakika 100° 1 Hız pişirin
  • Kaynar suyu ve sebze konsantreyi ilave ederek 15 dakika 100° 1 Hız pişirin.
  • Domatesli sosu ilave edin. 20sn 1 Hız karıştırın.
  • Risottoyu servis kasesine alın. Parmesan-maydanoz karışımını ekleyip karıştırdıktan sonra tabaklara servis edin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder