6 büyük boy kültür mantarı/portobello mantarı
1 diş sarımsak
10-15gr maydanoz (temizlenip ayıklandıktan sonraki gramaj)
3 yemek kaşığı kuru bayat ekmek rendesi ya da galeta unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
3 yemek kaşığı Parmesan rendesi
Üzerine gezdirmek için ayrıca zeytinyağı
1 kahve fincanı su
- Sarımsak ve maydanozu hazneye koyarak 5sn 6 Hız doğrayın.
- Mantarı güzelce yıkayın. Saplarını kopartın. (Kopartırken gövdeye zarar gelmemesine dikkat edin)
- Mantarın saplarını ikiye keserek hazneye atın. 5sn 4 Hız doğrayın.
- Spatulayla karışımı ortada toplayın. Galeta unu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin. 5sn 2 Hız karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine mantarları dizin. İçlerini hazırladığınız karışımla doldurun. Üzerlerine parmesan serpin.
- Mantarların üzerinde çok az zeytinyağı gezdirin.
- Önceden 180° önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Pişme sırasında 25. dakikada mantarların üzerine 1 fincan su dökün.
Afiyet olsun...
Tarifin İtalyanca orijinaline şuradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder