5.04.2010

Fırında Mantar

Özellikle mantarseverler için harika bir tarif. Tarifte kullanacağımız mantar türü, kültür mantarı ya da champignon olarak da adlandırılan mantarın, büyük cinsidir. Tam adı portobello mantarı olarak geçer. Marketlerdeki etiketlerde farklılıklar olabilir, o nedenle diğer olası alternatif isimleri de yazdım. Uzun sözün kısası kültür mantarının büyüğünü gördünüz mü alacağınız mantar odur.


6 büyük boy kültür mantarı/portobello mantarı
1 diş sarımsak
10-15gr maydanoz (temizlenip ayıklandıktan sonraki gramaj)
3 yemek kaşığı kuru bayat ekmek rendesi ya da galeta unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
3 yemek kaşığı Parmesan rendesi
Üzerine gezdirmek için ayrıca zeytinyağı
1 kahve fincanı su

  • Sarımsak ve maydanozu hazneye koyarak 5sn 6 Hız doğrayın.
  • Mantarı güzelce yıkayın. Saplarını kopartın. (Kopartırken gövdeye zarar gelmemesine dikkat edin)
  • Mantarın saplarını ikiye keserek hazneye atın. 5sn 4 Hız doğrayın.
  • Spatulayla karışımı ortada toplayın. Galeta unu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin. 5sn 2 Hız karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine mantarları dizin. İçlerini hazırladığınız karışımla doldurun. Üzerlerine parmesan serpin. 
  • Mantarların üzerinde çok az zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden 180° önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Pişme sırasında 25. dakikada mantarların üzerine 1 fincan su dökün.

Afiyet olsun...

Tarifin İtalyanca orijinaline şuradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder