27.04.2010

Aromatik Tavuk Göğsü

CLICK FOR ENGLISH 
PER ITALIANO



Malzemeler:
10gr maydanoz yaprağı (yıkanıp kurulanmış)
2-3 adaçayı yaprağı
1-2 dal biberiye
1 limon kabuğu
500gr tavuk göğsü dilim
Un
20-30 kapari
20gr soğan (varsa tercihen1 küçük shallot soğanı)
30gr zeytinyağı
150gr su
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı cognac 'konyak' (ya da brandy 'brendi')
80-100gr portakal suyu
Yeterince tuz ve karabiber
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (arzuya göre)

Yapılışı:
  • Maydanoz, adaçayı ve biberiye yapraklarını hazneye koyun. Limon kabuğunu bir sebze soyucu ya da bıçak yardımıyla (beyaz kısmı hariç) üstten soyun ve hazneye ekleyin. 30sn 7 Hız doğrayın.



  • Derin bir kapta un ve tuzu karıştırın. Tavuk dilimlerini undan geçirerek hafifçe unladıktan sonra Buhar sepetine dizin. Aralara ve üstüne hazırladığınız aromatik ot ve kaparileri serpin.


  • Hazneye soğan koyup 3 saniye 5 Hız doğrayıp spatula ile ortada toplayın. Zeytinyağını ekleyip 3 dakika 100°C 1 Hız kavurun.
  • Su, elma sirkesi, balsamik sirke, cognac ve portakal suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. 

 

  • Buhar sepeti'ni haznenin içine oturtun. Kapağını kapatın. Ölçü kapağını da kapatıp 30 dakika 100°C 3 Hızda pişirin.


  • Arzuya bağlı olarak sosunuzu koyulaştırmak isterseniz pişme işlemi sonunda mısır nişastası ekleyerek 3 dakika daha 90° 3-4 Hızda pişirmeye devam edin. 
  • Tavuk dilimlerini tabaklara dizip üzerine sos gezdirdikten sonra servis yapın.


Afiyet olsun...

A Tavola con Carne kitabındaki Petti di Pollo Aromatici adlı tariften üzerinde değişiklik yaparak adapte edilmiştir.

Ben yanında Tatlı Patatesli Frittata ile servis yaptım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder