PER ITALIANO
Malzemeler:
10gr maydanoz yaprağı (yıkanıp kurulanmış)
2-3 adaçayı yaprağı
1-2 dal biberiye
1 limon kabuğu
500gr tavuk göğsü dilim
Un
20-30 kapari
20gr soğan (varsa tercihen1 küçük shallot soğanı)
30gr zeytinyağı
150gr su
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı cognac 'konyak' (ya da brandy 'brendi')
80-100gr portakal suyu
Yeterince tuz ve karabiber
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (arzuya göre)
Yapılışı:
- Maydanoz, adaçayı ve biberiye yapraklarını hazneye koyun. Limon kabuğunu bir sebze soyucu ya da bıçak yardımıyla (beyaz kısmı hariç) üstten soyun ve hazneye ekleyin. 30sn 7 Hız doğrayın.
- Derin bir kapta un ve tuzu karıştırın. Tavuk dilimlerini undan geçirerek hafifçe unladıktan sonra Buhar sepetine dizin. Aralara ve üstüne hazırladığınız aromatik ot ve kaparileri serpin.
- Hazneye soğan koyup 3 saniye 5 Hız doğrayıp spatula ile ortada toplayın. Zeytinyağını ekleyip 3 dakika 100°C 1 Hız kavurun.
- Su, elma sirkesi, balsamik sirke, cognac ve portakal suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin.
- Buhar sepeti'ni haznenin içine oturtun. Kapağını kapatın. Ölçü kapağını da kapatıp 30 dakika 100°C 3 Hızda pişirin.
- Arzuya bağlı olarak sosunuzu koyulaştırmak isterseniz pişme işlemi sonunda mısır nişastası ekleyerek 3 dakika daha 90° 3-4 Hızda pişirmeye devam edin.
- Tavuk dilimlerini tabaklara dizip üzerine sos gezdirdikten sonra servis yapın.
A Tavola con Carne kitabındaki Petti di Pollo Aromatici adlı tariften üzerinde değişiklik yaparak adapte edilmiştir.
Ben yanında Tatlı Patatesli Frittata ile servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder