8.04.2010

Çember Ekmek: Somon, Ispanak ve Cevizli

CLICK FOR ENGLISH 
PER ITALIANO



Hamur için:
100gr ceviz
250gr süt
20gr yaş maya
5gr şeker
500gr Manitoba unu ya da ekmeklik un
10gr tuz

İç harcı için:
50gr parmesan, kabaca doğranmış
100gr tereyağı
350gr dondurulmuş ıspanak
200gr somon füme dilim

Üzeri için:
Süt 
Susam
Çörek otu ya da haşhaş


Yapılışı:
  • Parmesanı 10 saniye 9 Hız rendeleyip ayrı bir tabağa alın.
  • Cevizi 3 saniye 7 Hız parçalayıp ayrı bir tabağa alın.
 
 
  • Süt ve şekeri hazneye koyun. 1 dakika 37°C 2 Hız ısıtın.
  • Mayayı ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın.
  • Elenmiş un, ceviz rendesi ve tuzu ekleyip 3 dakika yoğurma modunda yoğurun.



  • Yağlanmış derin bir cam ya da porselen kaba alın. Kabın üzerini streç filmle örterek en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Pişirip, süzüp, suyunu iyice sıktığınız ıspanakları tereyağı ile çok az kavurun. 
  • Ocaktan alıp rende parmesanı ekleyip karıştırın, tuzunu ayarlayın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Mayalanıp kabaran hamuru tezgah üzerinde yaklaşık 30 x 70cm ebatında oklavayla açın.


  • Üzerine ıspanağı yayın. 


  • Ispanağın üzerine somon füme dilimlerini serin. 


  • Uzun kenarından içeri doğru kıvırarak rulo şeklinde sarın ve iki ucunu birleştirerek çember şekli verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Ortasına küçük bir kap yerleştirin. Bıçakla şekildeki gibi verev çizikler atın.


  • Üzerini hafif nemli temiz bir bezle örtüp 1 saat daha mayalanmaya bırakın.


  • Dinlenen hamurunuzun üzerini fırça yardımıyla biraz sütle ıslatın. Üzerine susam ve haşhaş serpin. 


  • Önceden 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15 - 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. (Orijinal tarif 15 dakika diyor ama ben önce 20 dakika, sonra kabı çıkartıp bir 5 dakika daha pişirdim)



Afiyet olsun...




Üzerinde değişiklik yaparak şu tariften adapte edilmiştir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder