PER ITALIANO
Hamur için:
100gr ceviz
250gr süt
20gr yaş maya
5gr şeker
500gr Manitoba unu ya da ekmeklik un
10gr tuz
İç harcı için:
50gr parmesan, kabaca doğranmış
100gr tereyağı
350gr dondurulmuş ıspanak
200gr somon füme dilim
Üzeri için:
Süt
Susam
Çörek otu ya da haşhaş
Yapılışı:
- Parmesanı 10 saniye 9 Hız rendeleyip ayrı bir tabağa alın.
- Cevizi 3 saniye 7 Hız parçalayıp ayrı bir tabağa alın.
- Süt ve şekeri hazneye koyun. 1 dakika 37°C 2 Hız ısıtın.
- Mayayı ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın.
- Elenmiş un, ceviz rendesi ve tuzu ekleyip 3 dakika yoğurma modunda yoğurun.
- Yağlanmış derin bir cam ya da porselen kaba alın. Kabın üzerini streç filmle örterek en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Pişirip, süzüp, suyunu iyice sıktığınız ıspanakları tereyağı ile çok az kavurun.
- Ocaktan alıp rende parmesanı ekleyip karıştırın, tuzunu ayarlayın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Mayalanıp kabaran hamuru tezgah üzerinde yaklaşık 30 x 70cm ebatında oklavayla açın.
- Üzerine ıspanağı yayın.
- Ispanağın üzerine somon füme dilimlerini serin.
- Uzun kenarından içeri doğru kıvırarak rulo şeklinde sarın ve iki ucunu birleştirerek çember şekli verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Ortasına küçük bir kap yerleştirin. Bıçakla şekildeki gibi verev çizikler atın.
- Üzerini hafif nemli temiz bir bezle örtüp 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
- Dinlenen hamurunuzun üzerini fırça yardımıyla biraz sütle ıslatın. Üzerine susam ve haşhaş serpin.
- Önceden 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15 - 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. (Orijinal tarif 15 dakika diyor ama ben önce 20 dakika, sonra kabı çıkartıp bir 5 dakika daha pişirdim)
Afiyet olsun...
Üzerinde değişiklik yaparak şu tariften adapte edilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder