İlerleyen günlerde yapmayı planladığım, Serenella'dan -kendisi eltim olur:) alacağım başka bir grissini tarifi daha var. O da gittiği profesyonel bir kurstan almıştı o tarifi. Denedikten sonra eğer sonuç güzel olursa onu da eklerim.
250gr su
15gr yaş maya
500gr un
60gr zeytinyağı
5gr tuz
1-2 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye
- Hazneye suyu koyup 1 dakika 37° 1 Hızda ısıtın.
- İçine yaş mayayı elinizle parçalayarak atın ve 3sn 3 Hız karıştırın.
- Unu eleyerek ekleyin. Yağ, tuz, ve biberiyeyi de ilave ederek 5 dakika hamur modunda yoğurun.
- Büyük bir kesme tahtasının üzerini zeytinyağı ile güzelce yağlayın.
- Hazırladığınız hamuru düzgün bir beze haline getirdikten sonra merdane ile 25x35 cm ebatlarında açın. (Hamur inceliği 1/2cm olmalı)
- Hamurun üzerini streç film ile kaplayarak 2 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru keskin bir bıçak ya da pizza kesicisi yardımıyla şekildeki gibi boylamasına ortasından ikiye kesin. Daha sonra yine şekildeki gibi enlemesine 1-1,5cm kesin. (hepsini birden aynı anda kesmeyin, hamur kestiğiniz yerlerden tekrar birbirine yapışır)
- Kestiğiniz her bir şeridi elinize alıp iki ucundan tutarak çok hafif sallayarak 25-30cm uzunluğunda uzatın. (Hamuru uzatırken çok çekiştirmeyin. Zaten oldukça elastik bir hamur olduğu için kendiliğinden kolayca uzayacaktır)
- Grissinileri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden 200° ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. (Eğer kıtır kıtır olmamışlarsa fırını söndürüp grissinileri tekrar fırına koyarak kurumalarını bekleyin)
Afiyet olsun.
Not: Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder