14.04.2010

Biberiyeli Grissiniler

Bu grissini tarifini 40 fırın ekmek sitesinde gördüm.
İlerleyen günlerde yapmayı planladığım, Serenella'dan -kendisi eltim olur:) alacağım başka bir grissini tarifi daha var. O da gittiği profesyonel bir kurstan almıştı o tarifi. Denedikten sonra eğer sonuç güzel olursa onu da eklerim.

250gr su
15gr yaş maya
500gr un
60gr zeytinyağı
5gr tuz
1-2 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye

  • Hazneye suyu koyup 1 dakika 37° 1 Hızda ısıtın.
  • İçine yaş mayayı elinizle parçalayarak atın ve 3sn 3 Hız karıştırın.
  • Unu eleyerek ekleyin. Yağ, tuz, ve biberiyeyi de ilave ederek 5 dakika hamur modunda yoğurun.
  • Büyük bir kesme tahtasının üzerini zeytinyağı ile güzelce yağlayın.
  • Hazırladığınız hamuru düzgün bir beze haline getirdikten sonra merdane ile 25x35 cm ebatlarında açın. (Hamur inceliği 1/2cm olmalı)
  • Hamurun üzerini streç film ile kaplayarak 2 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru keskin bir bıçak ya da pizza kesicisi yardımıyla şekildeki gibi boylamasına ortasından ikiye kesin. Daha sonra yine şekildeki gibi enlemesine 1-1,5cm kesin. (hepsini birden aynı anda kesmeyin, hamur kestiğiniz yerlerden tekrar birbirine yapışır)
  • Kestiğiniz her bir şeridi elinize alıp iki ucundan tutarak çok hafif sallayarak 25-30cm uzunluğunda uzatın. (Hamuru uzatırken çok çekiştirmeyin. Zaten oldukça elastik bir hamur olduğu için kendiliğinden kolayca uzayacaktır)
  • Grissinileri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden 200° ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. (Eğer kıtır kıtır olmamışlarsa fırını söndürüp grissinileri tekrar fırına koyarak kurumalarını bekleyin)


Afiyet olsun.

Not: Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder