12.04.2010

Haşhaşlı Ekmek


İtiraf ediyorum, ekmek yapmayı çok sevdim! Hele bir de yoğurma derdi de olmayınca her gün çeşit çeşit ekmek yapasım var. Bu yumuşacık ve lezzetli ekmek de vazgeçilmez tariflerim arasında yerini aldı.


500gr elenmiş un
400gr su
20gr yaş maya
50gr zeytinyağı
10gr tuz
20gr bal
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Üzerine serpmek için ayrıca haşhaş tohumu

  • Hazneye suyu koyun. 1 dakika 37° 1 Hızda ısıtın
  • Yaş mayayı parçalayarak içine atın. 3sn 3 Hız çırpın.
  • Unu eleyerek içine ekleyin. Yağı, tuzu, balı ve haşhaş tohumunu da ilave edin. 1 dakika 4 Hızda çırpın.
  • 11x30cm çapında kek kalıbına yağlı kağıt serin. Kağıdın üzerine fırçayla çok az yağ sürün. Hamuru kalıba dökün. Yarım saat - 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. (Mayalanma süresini çok uzun tutmayın. Aksi halde mayalanan hamur kalıptan taşacaktır.)
  • Önceden 220° ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarına kadar pişirin.
  • Ekmeği fırından alıp üzerine çok az yağ sürün. Biraz ılındıktan sonra kalıptan alın (Kalıpta çok bekletmeyin, aksi halde altı ıslak ıslak olur. Eğer gerek görürseniz altının kuruması için sönmekte olan fırına geri koyun)

Afiyet olsun...

 
Not: İsterseniz alternatif olarak muffin kaplarında küçük porsiyonlar olarak da pişirebilirsiniz.


Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder