19.04.2010

Yalancı Patates Kızartması

CLICK FOR ENGLISH


Aslında bu tarifin ne patatesle ilgisi var ne de kızartmayla ancak, şekil itibariyle patates kızartmasına benzemesi nedeniyle böyle bir isim taşıyor.

Malzemeler:
900gr su
10gr tuz
300gr nohut unu
20gr zeytinyağı

Sosu için:
40gr zeytinyağı
2 dal biberiye
1 diş sarımsak
Yeterince tuz ve karabiber

  • Hazneye suyu ve tuzu koyun. 10 dakika 100° 1 Hızda kaynatın.
  • Nohut unu ve zeytinyağını ekleyin. 5 dakika 100° 3 Hızda pişirin.
  • Büyük bir kap ya da tepsiyi su ile ıslatın. (Ben 21x31cm ebatında bir tepsi kullandım)
  • Pişme işlemi biter bitmez karışımı tepsiye düzgünce dökün ve soğumaya bırakın (karışımın kalınlığı yaklaşık 2cm olacak)
  • Sosu için hazneye zeytinyağını dökün. Ayıkladığınız biberiye yaprakları ve hafifçe dövülmüş sarımsak ile birlikte tuz ve karabiber de ekleyin. 5 Dakika 70° 1 Hız ısıtın.
  • Soğuyan karışımınızı yaklaşık 2x6cm'lik dilimlere kesin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dilimleri dizin. Üzerlerine fırça ile hazırladığınız sosu sürün.
  • Önceden 200° ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin, sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

Tarif "Voi..Noi...Bimby Dergisi"nden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder