Aslında bu tarifin ne patatesle ilgisi var ne de kızartmayla ancak, şekil itibariyle patates kızartmasına benzemesi nedeniyle böyle bir isim taşıyor.
Malzemeler:
900gr su
10gr tuz
300gr nohut unu
20gr zeytinyağı
Sosu için:
40gr zeytinyağı
2 dal biberiye
1 diş sarımsak
Yeterince tuz ve karabiber
- Hazneye suyu ve tuzu koyun. 10 dakika 100° 1 Hızda kaynatın.
- Nohut unu ve zeytinyağını ekleyin. 5 dakika 100° 3 Hızda pişirin.
- Büyük bir kap ya da tepsiyi su ile ıslatın. (Ben 21x31cm ebatında bir tepsi kullandım)
- Pişme işlemi biter bitmez karışımı tepsiye düzgünce dökün ve soğumaya bırakın (karışımın kalınlığı yaklaşık 2cm olacak)
- Sosu için hazneye zeytinyağını dökün. Ayıkladığınız biberiye yaprakları ve hafifçe dövülmüş sarımsak ile birlikte tuz ve karabiber de ekleyin. 5 Dakika 70° 1 Hız ısıtın.
- Soğuyan karışımınızı yaklaşık 2x6cm'lik dilimlere kesin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dilimleri dizin. Üzerlerine fırça ile hazırladığınız sosu sürün.
- Önceden 200° ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
Tarif "Voi..Noi...Bimby Dergisi"nden alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder