Malzemeler:
100gr parmesan
1 küçük kırmızı soğan
15gr zeytinyağı
300gr carnaroli ya da arborio pirinci
850gr kaynar su
25gr Thermomix sebze konsantresi (ya da 1 sebze bulyon)
Tuz* (eğer hazır bulyon kullanıyorsanız!)
100gr labne peyniri
Önemli : Risotto pirinci pişmeden önce yıkanmaz!!
Prosedür:
- Parmesanı büyükçe doğrayarak hazneye koyun. Hızı yavaş yavaş 2'den 9'a çıkararak 10sn rendeleyin. Ayrı bir tabağa alın.
- Kırmızı soğanı dörde doğrayarak hazneye koyun. 3sn 5 Hız doğrayın.
- Yağı ilave edin. 3 dakika 100° 1 Hız ısıtın.
- Pirinci ekleyin. Saat yönü tersine çalışma (SYTÇ) opsiyonunu da seçerek 3 Dakika 100° 1 Hız kavurun.
- Kaynar suyu ve sebze konsantresini ekleyin. (Eğer hazır bulyon kullanıyorsanız tuz da ekleyin). SYTÇ ile 12 dakika 100° 1 Hızda pişirin.
- Parmesan ve labne peynirini ilave edin. Spatula ile şöyle bir karıştırın. 3 dakika daha 100° 1 Hızda pişirin.
- Spatulayla bir kez daha karıştırdıktan sonra tabaklara servis edin.
Afiyet olsun...
Not: Thermomix'le hazırlanan sebze konsantresi yeterince tuz içerdiği için ekstra tuz ilavesine gerek olmaz. Yine de damak tadına göre değişebilir.
Not 2: Kraft meşhur Philadelphia ve Sottilette peynirlerini Türkiye'de maalesef üretmiyor. Yurt dışında yaşayanlara bu risottoyu Philadelphia ile yapmalarını tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder