7.04.2010

Labneli Risotto

Peynir severlerin seveceğini düşündüğüm bir risotto tarifi. Eğer öğlen ya da akşam yemeğinde sadece risotto yiyecekseniz vereceğim ölçülerle 3 porsiyon hazırlayabilirsiniz. Eğer risottoyu et, tavuk, vb yanına servis edecekseniz porsiyon sayısı iki katına çıkacaktır.

Malzemeler:
100gr parmesan
1 küçük kırmızı soğan
15gr zeytinyağı
300gr carnaroli ya da arborio pirinci
850gr kaynar su
25gr Thermomix sebze konsantresi (ya da 1 sebze bulyon)
Tuz* (eğer hazır bulyon kullanıyorsanız!)
100gr labne peyniri

Önemli : Risotto pirinci pişmeden önce yıkanmaz!!

Prosedür:
  • Parmesanı büyükçe doğrayarak hazneye koyun. Hızı yavaş yavaş 2'den 9'a çıkararak 10sn rendeleyin. Ayrı bir tabağa alın.
  • Kırmızı soğanı dörde doğrayarak hazneye koyun. 3sn 5 Hız doğrayın.
  • Yağı ilave edin. 3 dakika 100° 1 Hız ısıtın.
  • Pirinci ekleyin. Saat yönü tersine çalışma (SYTÇ) opsiyonunu da seçerek 3 Dakika 100° 1 Hız kavurun.
  • Kaynar suyu ve sebze konsantresini ekleyin. (Eğer hazır bulyon kullanıyorsanız tuz da ekleyin). SYTÇ ile 12 dakika 100° 1 Hızda pişirin.
  • Parmesan ve labne peynirini ilave edin. Spatula ile şöyle bir karıştırın. 3 dakika daha 100° 1 Hızda pişirin.
  • Spatulayla bir kez daha karıştırdıktan sonra tabaklara servis edin.

Afiyet olsun...

Not: Thermomix'le hazırlanan sebze konsantresi yeterince tuz içerdiği için ekstra tuz ilavesine gerek olmaz. Yine de damak tadına göre değişebilir.

Not 2: Kraft meşhur Philadelphia ve Sottilette peynirlerini Türkiye'de maalesef  üretmiyor. Yurt dışında yaşayanlara bu risottoyu Philadelphia ile yapmalarını tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder