23.04.2010

Fındıklı Tuzlu Kurabiye

Hamuru için:
60gr fındık
220gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
85gr süt kreması
420gr un
5gr tuz

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
  • Fındıkları 10sn 10 Hız öğütüp ayrı bir tabağa alın.
  • Hazneye unu eleyerek koyun. Margarini ilave edin. 1 dakika 3 Hız karıştırım
  • Tuz, krema ve fındığı ekleyin. 2 dakika yoğurma modunda yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp mutfak tezgahı üzerinde elinizle yuvarlayarak 18-20cm uzunluğunda rulolar yaptıktan sonra düğüm atın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
  • Önceden 180° ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Lezzet Dergisi'ndeki bir tariften uyarlanmıştır

2 yorum:

  1. krema yerine süt kullanabilir miyim? güney..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Güney,
      Bizzat denemediğim için kesin bir cevap veremiyorum ama olabilir diye ancak tahmin yürütebilirim. Süt kullanırsanız unu ona göre ayarlamanız gerekebilir.

      Sil