15.04.2010

Zeytinli Kekikli Ekmek

CLICK FOR ENGLISH 


Harika sonuç veren bir ekmek tarifi daha. Denemenizi tavsiye ederim.

75gr çekirdeksiz yeşil ya da siyah zeytin
20gr kurutulmuş domates

130gr süt
20gr yaş maya
400gr un
120gr oda sıcaklığında su
40gr zeytinyağı
15gr bal
5gr tuz
1 yemek kaşığı kekik

  • Zeytin ve kurutulmuş domatesleri hazneye koyup 5sn 4 Hız doğrayın. Nemini almak için bir kağıt havlu üzerine alın.
  • Sütü hazneye koyun. 30sn 37° 1 Hız ısıtın.
  • Mayayı parçalayarak içine atın. 3sn 3 Hız karıştırın.
  • Unu eleyerek hazneye koyun. Su, zeytinyağı, bal ve tuzu ilave edin. 5 dakika yoğurma modunda yoğurun.
  • Zeytin, kurutulmuş domates ve kekiği de ilave ederek 7sn 3 Hızda karıştırın.
  • 11x30cm boyutunda bir kek kalıbına yağlı kağıt sererek üzerine fırçayla biraz zeytinyağı sürün.
  • Hamuru kalıba dökün. Üzerini spatula ile düzeltin (Spatulanızı yapışmaması için suyla ıslatın)
  • 1 saat mayalanmaya bırakın. (mayalanma süresini çok uzatmayın)
  • Arzu ederseniz üzerine süslemek için ayrıca ceviz rendesi dökün.
  • 170° önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız ekmeğinizin üzerine fırça yardımıyla çok az zeytinyağı sürün. Ekmeğiniz biraz ılınınca kaptan alın. Altının ıslak ıslak olmaması için kek kalıbında uzun süre bekletmeyin. (Gerek görürseniz kalıptan çıkardıktan sonra soğumakta olan fırının içine ızgara telinin üzerine tekrar koyarak 10 dakika altını kurutun)

Afiyet olsun...

Alternatif lezzet: Aynı tariften kekiği çıkartıp 40gr ceviz ekleyin. Zeytin ve kurutulmuş domateslerle aynı anda cevizi de koyup 5sn 4Hız doğrayın. Tarifin geri kalanı aynı. Ceviz katınca ayrı bir lezzet veriyor. Ekmeğinizi kesince göreceksiniz, kepek ekmeği gibi koyu renkte olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder