2.04.2010

Tavuklu Cordon Bleu

CLICK FOR ENGLISH 
PER ITALIANO 


Bu tarifi yapmaya başladıktan sonra artık hazır olarak Cordon Bleu satın almak istemeyeceksiniz! Lezzetli ve ayrıca fırında piştiği için çok da hafif.

6 adet Cordon Bleu için:
100gr parmesan
500gr tavuk göğüs eti
1 yumurta
20gr un
5gr tuz

İçi için:
5-6 dilim dana jambon ya da mortadella
5-6 dilim dilimli peynir (La Vasche Qui Rit sade dilimli peynir ya da yurtdışında yaşayanlar bulabilirlerse Sottilette peynir de kullanabilirler)


Üzeri için:
1 yumurta
Bayat kuru ekmek rendesi ya da galeta unu

Zeytinyağı


Yapılışı:
  • Parmesanı parça parça doğrayıp hazneye koyun. Hızı kademeli olarak arttırıp 9'a çıkararak 10 saniye rendeleyin. Ayrı bir tabağa alın.
  • Tavuğun sinirlerini temizleyerek küp küp doğrayarak hazneye koyun. 30sn 4 Hızda çalıştırın.
  • Parmesan, yumurta, un ve tuzu ekleyerek 30sn 4 Hız karıştırın.
  • Karışımı 12 eşit parçaya bölün. Herbirini elinizle yaklaşık 10cm çapında  açın. Bir parçanın üzerine jambon ve peynir koyun ve bir diğer parçayı üzerine kapatın. Peynirin pişerken dışarı taşmaması için yanlarını güzelce kapatmaya dikkat edin. Bu şekilde toplamda 6 cordon bleu elde edeceksiniz.
  • Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip üzerini zeytinyağı ile yağlayın. 
  • 1 yumurtayı çırpın. Köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak tepsiye dizin. 
  • Üzerlerine fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün.
  • 180° önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. (15. dakikadan sonra köfteleri ters çevirerek pişirmeye devam edin)

Afiyet olsun...

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder