18.06.2010

Pirinç Unlu Papatya Ekmek

CLICK FOR ENGLISH


350gr su
25gr yaş maya
10gr bal
500gr un
170gr pirinç unu
40gr zeytinyağı
15gr tuz
Arzuya göre susam, haşhaş

  • Su, bal ve mayayı hazneye koyup 1 dakika 37° 3 Hız çalıştırın
  • Sırasıyla unları (eleyerek), zeytinyağı ve tuzu ekleyip 6 dakika Yoğurma Modunda yoğurun
  • Cam ya da porselen bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Mayalanan hamurdan yaklaşık 30gr'lık parçalar kopartarak elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili yuvarlak bir kalıba dıştan içe doğru sıra sıra dizin (Ben 28cm çapında bir kalıp kullandım)
  • Üzerini streç filmle örterek 1 saat daha mayalanmaya bırakın
  • Üzerini fırçayla biraz süt sürerek ıslatın. İşaret parmağınızı ıslatarak önce haşhaşa (ya da susama) batırın ve sonra parmağınızı hamurun üzerine hafifçe bastırarak yapıştırın
  • Önceden 200° ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin

Afiyet olsun...

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

3 yorum:

  1. aaa bu değişikmiş.. sert mi oluyor yumuşak mı? tatlı mı tuzlu mu? mesela sabah kahvaltısına nasıl gider???

    YanıtlaSil
  2. Sert olmuyor ama yumuşacık da değil. Tuzlu bir ekmek. Benim hoşuma gitmişti ama top 10 listemde de sayılmaz, çok sayıda ekmek yaptım bugüne kadar çünkü. Bayağı büyük oluyor, gerekirse dondurulabilir. Çorbanın yanında da güzel olur. Doyurucu bir ekmek diye hatırlıyorum, uzun süredir yapmadım. Yeni tarif denemekten fırsat kalmıyor :)

    Şahsen kahvaltı için özellikle tavsiye edebileceğim birkaç ayrı ekmek tarifi var. Linklerini vereyim:
    http://thermomixtarifdefterim.blogspot.com/2009/12/zeytinli-ve-cevizli-ekmek.html
    http://thermomixtarifdefterim.blogspot.com/2009/12/orgu-ekmek.html
    http://thermomixtarifdefterim.blogspot.com/2010/05/feslegen-ve-ceddar-peynirli-ekmek.html
    http://thermomixtarifdefterim.blogspot.com/2010/06/zeytin-ve-kekikli-cember-ekmek.html
    http://thermomixtarifdefterim.blogspot.com/2010/11/danubio-ekmegi.html
    http://thermomixtarifdefterim.blogspot.com/2011/01/sutlu-ve-cevizli-ekmek.html
    http://thermomixtarifdefterim.blogspot.com/2009/12/napolitan-ekmek.html

    YanıtlaSil
  3. tamam o zaman.. ben diğerlerine bir bakayım..:)

    YanıtlaSil