18.12.2009

Portakal Aromalı Çikolata Şelalesi

CLICK FOR ENGLISH

Bu tarifi defalarca yaptım ve beni hiç hayalkırıklığına uğratmadı.

Thermomix'in İtalya'daki rehber kitabı olan Io e il mio Bimby'deki en sevdiğim tariflerden biri. Her yönüyle çok kolay ve pratik bir tarif. 
Size günler önceden hazırlama ve dolabınızda her zaman ikrama hazır harika bir tatlı olması fırsatını da veriyor.
Kesinlikle tavsiye ederim.

6 kişilik
Malzemeler:
1 portakal kabuğu (sadece beyaz kısım)
150gr bitter çikolata (parçalar halinde)
150gr tereyağı
100gr şeker
3 yumurta (herbiri yaklaşık 60gr)
40gr un
Bir tutam tuz


Yapılışı:


  • Portakal kabuğunun hazneye koyup 10 saniye 8 Hız rendeleyin. Ayrı bir tabağa alın.


  • Çikolatayı hazneye koyun. 5 saniye 7 Hız rendeleyin. Spatula ile ortada toplayın



  • Tereyağı ve şekeri ekleyin, 6 dakika 60°C 3 Hızda pişirin, karışımı soğumaya bırakın.


  • Oda ısısına indikten sonra yumurtaları, unu, tuzu ve portakal rendesini ekleyin. 30 saniye 4 Hız çırpın. 


  • Karışımı yağlayıp unladığınız 6 sufle kabına bölün (kapların 3/4'ünü doldurun)


  • Kullanmadan önce en az 90 dakika buzlukta bekletin.
  • Önceden 220° ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.



Servis önerisi: Özellikle yaz aylarında yanına bir top dondurma koyarak servis edebilirsiniz

Not: Marketlerde satılan küçük alüminyum kaplar bu sufleyi yapmak için ideal.


Tarif Io e il mio Bimby'deki Cuore di cioccolato all'arancia tarifinden adapte edilmiştir.



Bu çikolatalı keki günler öncesinden hazırlayıp buzluğa atmanız mümkün. Misafiriniz olduğunda ya da canınız tatlı birşey çektiğinde 15 dakikada pişirip servis yapabilirsiniz.




Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Beyaz çikolatayıda denemenizi önerirrim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün onu da denerim belki, beğenirsem buradan paylaşırım sizinle.

      Sil