23.05.2011

Biberli Sos

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Thermomix ile Biberli Sos

Malzemeler:
600gr kırmızı ve/veya sarı biber (çekirdekleri çıkartılıp temizlenmiş, kabaca doğranmış)
50gr beyaz soğan (dörde doğranmış)
60gr havuç (kabaca doğranmış)
100gr domates (kabaca doğranmış)
20gr maydanoz
100gr sızma zeytinyağı
5gr şeker
10gr sirke
Yeterince tuz

Yapılışı:



  • Tüm sebzeleri ve maydanozu hazneye koyup 10 saniye 4 Hız doğrayın.
 
Thermomix ile Biberli Sos

  • Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçip 10 dakika Varoma Isısı 1-2 Hız pişirin. Gerekirse pişme süresini 2-3 dakika uzatın.
Thermomix ile Biberli Sos

  • Zeytinyağı, şeker, sirke ve tuz ekleyip SYTÇ ile 1 dakika 2-3 Hız karıştırın.
Thermomix ile Biberli Sos

  • Ayrı bir kaba ya da kavanoza alıp soğumaya bırakın
  • Daha sonra buzdolabında soğutun. Soğuk servis yapın

Afiyet olsun...

Biberli Sos


Izgara et yanında ya da kızarmış ekmek üzerinde servis yapabileceğiniz harika bir sos

Bu sosun 100 gramında 130 kcal bulunmaktadır

Üzerinde değişiklikler yaparak Io e il mio Bimby kitabındaki Salsa ai Peperoni başlıklı tariften adapte edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder