PER ITALIANO
600gr kırmızı ve/veya sarı biber (çekirdekleri çıkartılıp temizlenmiş, kabaca doğranmış)
50gr beyaz soğan (dörde doğranmış)
60gr havuç (kabaca doğranmış)
100gr domates (kabaca doğranmış)
20gr maydanoz
100gr sızma zeytinyağı
5gr şeker
10gr sirke
Yeterince tuz
Yapılışı:
- Tüm sebzeleri ve maydanozu hazneye koyup 10 saniye 4 Hız doğrayın.
- Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçip 10 dakika Varoma Isısı 1-2 Hız pişirin. Gerekirse pişme süresini 2-3 dakika uzatın.
- Zeytinyağı, şeker, sirke ve tuz ekleyip SYTÇ ile 1 dakika 2-3 Hız karıştırın.
- Ayrı bir kaba ya da kavanoza alıp soğumaya bırakın
- Daha sonra buzdolabında soğutun. Soğuk servis yapın
Afiyet olsun...
Izgara et yanında ya da kızarmış ekmek üzerinde servis yapabileceğiniz harika bir sos
Bu sosun 100 gramında 130 kcal bulunmaktadır
Üzerinde değişiklikler yaparak Io e il mio Bimby kitabındaki Salsa ai Peperoni başlıklı tariften adapte edilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder