Basit ve lezzetli bir kek tarifi
200gr şeker
1 limon kabuğu (beyaz kısım hariç)
3 yumurta
150gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşatılmış
1 paket vanilya
220gr süt
400gr un
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
20gr kakao
- 24cm çapında çember kek kalıbını yağlayıp unlayın
- Şeker ve limon kabuğunu 10 saniye 8 Hız çekin. Spatula ile ortada toplayın
- Yumurtalar, tereyağı, vanilya ve sütü ekleyip 40 saniye 5 Hız karıştırın
- Un ve bir tutam tuz ekleyip 40 saniye 5-6 Hız karıştırın
- Kabartma tozunu ilave edip 20 saniye 5 Hız karıştırın
- Karışımın yarısını kek kalıbına dökün
- Kalan yarısına kakaoyu ekleyip 10 saniye 5 Hız karıştırın
- Kakaolu karışımı da sarı karışımın üzerine dökün
- Önceden 160ºC ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin
Afiyet olsun...
Mermer efekti vermek için fırına vermeden önce bıçağın ucuyla nazikçe karıştırın
Bu kekin 100 gramında 316, 1 porsiyonunda ise 369 kcal bulunuyormuş. Hesaplama 10 porsiyon üzerinden yapılmış.
Io e il mio Bimby'de yer alan Ciambellone Marmorizzato başlıklı tariften adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder