26.05.2011

Çember Kek

CLICK FOR ENGLISH


Basit ve lezzetli bir kek tarifi

200gr şeker
1 limon kabuğu (beyaz kısım hariç)
3 yumurta
150gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşatılmış
1 paket vanilya
220gr süt
400gr un
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
20gr kakao

  • 24cm çapında çember kek kalıbını yağlayıp unlayın
  • Şeker ve limon kabuğunu 10 saniye 8 Hız çekin. Spatula ile ortada toplayın
  • Yumurtalar, tereyağı, vanilya ve sütü ekleyip 40 saniye 5 Hız karıştırın
  • Un ve bir tutam tuz ekleyip 40 saniye 5-6 Hız karıştırın
  • Kabartma tozunu ilave edip 20 saniye 5 Hız karıştırın
  • Karışımın yarısını kek kalıbına dökün
  • Kalan yarısına kakaoyu ekleyip 10 saniye 5 Hız karıştırın
  • Kakaolu karışımı da sarı karışımın üzerine dökün
  • Önceden 160ºC ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin

Afiyet olsun...

Mermer efekti vermek için fırına vermeden önce bıçağın ucuyla nazikçe karıştırın

Bu kekin 100 gramında 316, 1 porsiyonunda ise 369 kcal bulunuyormuş. Hesaplama 10 porsiyon üzerinden yapılmış.

Io e il mio Bimby'de yer alan Ciambellone Marmorizzato başlıklı tariften adapte edilmiştir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder