Bu tarife yakışır bir fotoğraf maalesef çekemedim. Ne yapalım, elimizdeki ile idare etmeye çalışacağız bu kez.
İsterseniz fırınlamadan da yapabilirsiniz ve böylece domatesli risotto yapmış olursunuz.
Yine de fırınlanmış olarak en az bir kez deneyin derim! Gerçekten çok lezzetli!
Bu fırınlama şekli önceki günden artan pilavlarınızı değerlendirmek için de güzel bir yol olabilir, aklınızda bulunsun
40gr sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak
300gr domates püresi
300gr Carnaroli ya da Arborio pirinci
850gr kaynar su
1 yemek kaşığı Thermomix Sebze Konsantresi
150gr galeta unu
Tuz, karabiber
300gr mozzarella
- Zeytinyağı ve sarımsağı hazneye koyup Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçerek 3 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirdikten sonra sarımsağı çıkartın
- Domates püresini ekleyip SYTÇ ile 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Pirinci ilave edip SYTÇ ile 1 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
- Kaynar su ve Thermomix konsantresini ekleyip SYTÇ ile 16-18 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin. (İsterseniz risottoyu bu haliyle de tabaklara servis yapıp üzerine parmesan rendesi serperek yiyebilirsiniz)
Fırınlamak için şöyle devam edin
- Pişen risottoyu haznede 5 dakika dinlendirin.
- 28cm çapında bir tart kalıbını fırçayla yağlayın ve biraz galeta unu serpin
- Kalıbın tabanını risotto'nun yaklaşık 1/3'ü ile kaplayın
- Üzerini doğradığınız mozzarella peyniri ile kaplayın
- Kalan risottoyu mozzarellanın üzerine kaşık ya da spatula yardımı ile yayın
- 150gr galeta ununa çok az tuz ve biber ekleyin. Biraz zeytinyağı döküp karıştırarak galeta ununa yedirin
- Hazırladığınız galeta ununu en üste spatula ile yayın
- Önceden 220ºC ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin
- 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun....
harikasınız ellerinize sağlık süper görünüyor cnm
YanıtlaSilYemek Tarifleri
süper yha bu tarif un helvası tarifi bence harika olmuş elinize sağlık