24.05.2011

Cevizli Tam Buğday Unlu Ekmekçikler

CLICK FOR ENGLISH


100gr su
100gr süt
2 yumurta
20gr yaş maya
100gr margarin
500gr tam buğday unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
200gr ceviz kırığı
1 yumurta sarısı

  • Hazneye su, süt, yumurtalar, maya ve margarini koyup 20 saniye 5 Hız karıştırın
  • Un, tuz ve şeker ekleyip 30 saniye 6 Hız karıştırın ve daha sonra 1 dakika yoğurun
  • Cevizleri ekleyip 10 saniye 5 Hız karıştırın
  • Hamurdan 90-100gr parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp mayalanmaya bırakın
  • Önceden 180ºC ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin

Ilık yemenizi tavsiye derim. Ertesi güne kalan olursa ısıtıp yiyin, çok lezzetli oluyor

Afiyet olsun...


Üzerinde değişiklikler yaparak Il Buon Profumo del Pane kitabındaki Panini alle Noci başlıklı tariften uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder