PER ITALIANO
700gr karnabahar, çiçeklerine ayrılmış
250gr bezelye
500gr su
100gr yoğurt
30gr sızma zeytinyağı
40gr tane hardal
30gr limon suyu
Tuz
4 dilim kepek ekmeği
5 yeşil salata yaprağı
30gr yaprak kesilmiş parmesan
- Hazneye su koyun
- Karnabaharı Varoma Kabına, bezelyeleri Varoma Tepsisine koyun
- 25-30 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin (Eğer karnabaharı kıtır yemek istiyorsanız daha az pişirebilirsiniz)
- Pişen sebzeleri derin bir kaba alın
- Haznedeki suyu boşaltın
- Yoğurt, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve tuzu 10 saniye 3 Hız çırpın
- Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine döküp karıştırın. Gerekirse tuz ilave edin
- Ekmekleri yaklaşık 2x2cm boyutunda küp doğrayarak fırın ızgarasında kızartın
- Ekmekleri ve elinizle parçaladığınız salatayı da sebzelere ilave edip karıştırın
- Tabaklara servis yapıp üzerine yaprak parmesanı ekleyin
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder