12.05.2011

Hardallı Karnabahar Salatası

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO


700gr karnabahar, çiçeklerine ayrılmış
250gr bezelye
500gr su
100gr yoğurt
30gr sızma zeytinyağı
40gr tane hardal
30gr limon suyu
Tuz
4 dilim kepek ekmeği
5 yeşil salata yaprağı
30gr yaprak kesilmiş parmesan

  • Hazneye su koyun
  • Karnabaharı Varoma Kabına, bezelyeleri Varoma Tepsisine koyun
  • 25-30 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin (Eğer karnabaharı kıtır yemek istiyorsanız daha az pişirebilirsiniz)
  • Pişen sebzeleri derin bir kaba alın
  • Haznedeki suyu boşaltın
  • Yoğurt, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve tuzu 10 saniye 3 Hız çırpın
  • Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine döküp karıştırın. Gerekirse tuz ilave edin
  • Ekmekleri yaklaşık 2x2cm boyutunda küp doğrayarak fırın ızgarasında kızartın
  • Ekmekleri ve elinizle parçaladığınız salatayı da sebzelere ilave edip karıştırın



  • Tabaklara servis yapıp üzerine yaprak parmesanı ekleyin

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder