10.05.2011

Citronette Salata Sosu

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO


Citronette özellikle salata ve buharda pişmiş sebzeleri tatlandırmak için ideal klasik limonlu sostur.

Türk mutfağında limonlu salata soslarına alışığız. Yani öyle restoranların menülerinde filan gördüğünüzde "Ooo citronette sosluymuş hem de, kimbilir ne menem birşeydir" gibilerinden kafanız karışmasın zira ismi menüde afilli durduğu için öyle yazıyorlardır ;) Ben çok severim tabi o ayrı!


100gr taze sıkılmış süzülmüş limon suyu
150gr sızma zeytinyağı
10gr Dijon hardalı
Bir tutam tuz
Kırmızı acı toz biber (arzuya göre)

  • Bütün malzemeleri hazneye koyup 15 saniye 3-4 Hız karıştırın

Artan citronette sosu cam şişede ağzını kapatarak buzdolabında saklayın, kullanmadan önce çalkalayın

İsterseniz malzemeleri yarıya indirerek yarım ölçü de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder