9.05.2011

Karışık Unlu Ekmek

CLICK FOR ENGLISH


240gr su
20gr bal
15gr yaş maya
180gr ekmek unu
120gr çavdar unu
120gr tam buğday unu
30gr mısır unu
5gr tuz
30gr tereyağı ya da margarin, oda sıcaklığında, doğranmış

  • Hazneye su ve balı koyup 1 dakika 37ºC 2 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
  • Unları, tuz ve tereyağını ekleyip 4 dakika yoğurun
  • Derin bir kaba alıp streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın

  • Bir kek kalıbına (Ben 11 x 31x 4cm bir kalıp kullandım) yağlı kağıt serip üzerini fırçaya biraz yağlayın
  • Havasını aldığınız hamuru kalıbın boyutlarına göre yuvarlayıp kalıba alın ve 1 saat daha mayalanmaya bırakın
  • Önceden 200ºC ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin
  • Izgara teli üzerinde soğumaya bırakın

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder