240gr su
20gr bal
15gr yaş maya
180gr ekmek unu
120gr çavdar unu
120gr tam buğday unu
30gr mısır unu
5gr tuz
30gr tereyağı ya da margarin, oda sıcaklığında, doğranmış
- Hazneye su ve balı koyup 1 dakika 37ºC 2 Hız ısıtın
- Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
- Unları, tuz ve tereyağını ekleyip 4 dakika yoğurun
- Derin bir kaba alıp streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
- Bir kek kalıbına (Ben 11 x 31x 4cm bir kalıp kullandım) yağlı kağıt serip üzerini fırçaya biraz yağlayın
- Havasını aldığınız hamuru kalıbın boyutlarına göre yuvarlayıp kalıba alın ve 1 saat daha mayalanmaya bırakın
- Önceden 200ºC ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin
- Izgara teli üzerinde soğumaya bırakın
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder