4.05.2011

Fırında Balık ve Patates

CLICK FOR ENGLISH



Bugün oldukça kolay bir tarif vereceğim. Öyle basit ki acaba yayınlamasam mı diye tereddütte kaldım.
Bazen insan bugün ne pişireyim diye düşünürken aklına birşey gelmiyor. O yüzden bunu da bir kenara yazalım ki elimizde bol seçeneğimiz olsun.

Tam ölçülü bir tarif vermeyeceğim. Lucia'nın yani kayınvalidemin çok kullandığı bir balık pişirme şekli.

Gerekli malzemeler şöyle:
15gr maydanoz yaprağı (balık ve patates miktarına göre daha az veya çok olabilir)
1 diş sarımsak
Balık fileto
Patates (2-3cm doğranmış)
Tuz
Galeta unu
Sızma zeytinyağı

  • Maydanoz ve sarımsağı 7 saniye 7 Hız doğrayın
  • Balıkları tuzla tatlandırıp sarımsaklı maydanoza bulayarak yağlı kağıt serili fırına dayanıklı bir kaba alın
  • Patatesleri de tuz ve kalan sarımsaklı maydanoz ile tatlandırıp fırın kabına alın
  • Üzerlerine galeta unu serpin ve zeytinyağı gezdirin

  • Fırında 180ºC'de üzerleri kızarana kadar 30-40 dakika pişirin

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder