Bugün oldukça kolay bir tarif vereceğim. Öyle basit ki acaba yayınlamasam mı diye tereddütte kaldım.
Bazen insan bugün ne pişireyim diye düşünürken aklına birşey gelmiyor. O yüzden bunu da bir kenara yazalım ki elimizde bol seçeneğimiz olsun.
Tam ölçülü bir tarif vermeyeceğim. Lucia'nın yani kayınvalidemin çok kullandığı bir balık pişirme şekli.
Gerekli malzemeler şöyle:
15gr maydanoz yaprağı (balık ve patates miktarına göre daha az veya çok olabilir)
1 diş sarımsak
Balık fileto
Patates (2-3cm doğranmış)
Tuz
Galeta unu
Sızma zeytinyağı
- Maydanoz ve sarımsağı 7 saniye 7 Hız doğrayın
- Balıkları tuzla tatlandırıp sarımsaklı maydanoza bulayarak yağlı kağıt serili fırına dayanıklı bir kaba alın
- Patatesleri de tuz ve kalan sarımsaklı maydanoz ile tatlandırıp fırın kabına alın
- Üzerlerine galeta unu serpin ve zeytinyağı gezdirin
- Fırında 180ºC'de üzerleri kızarana kadar 30-40 dakika pişirin
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder