31.05.2011

Kabak ve Ton Balıklı Pratik Makarna Sosu

CLICK FOR ENGLISH



320g makarna için (4 kişilik)
50gr soğan, dörde doğranmış
250gr yeşil kabak, kabaca doğranmış
30gr sızma zeytinyağı
Tuz
1 kutu ton balığı konservesi, yağı süzülmüş (1 kutu=160gr brüt, Yağı süzülmüş miktar yaklaşık 100-110gr)
85gr krema
20gr süt
Arzuya göre parmesan rendesi

  • Soğan ve kabakları hazneye koyup 4 saniye 4 Hız doğrayın
  • Zeytinyağı ve tuz ekleyip 10 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Yağı süzülmüş ton balığı, krema ve süt ekleyip 1 dakika 2 Hız karıştırın
  • Haşlayıp süzdüğünüz makarnalarla karıştırdıktan sonra servis yapın
  • Arzuya göre üzerine parmesan serpilebilir


    Afiyet olsun...


    Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften uyarlanmıştır

    1 porsiyon için besin değerleri yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir. Light ton balığı konservesi, light krema ve bir porsiyon için 80gr makarna kullanarak hesaplanmıştır


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder