320g makarna için (4 kişilik)
50gr soğan, dörde doğranmış
250gr yeşil kabak, kabaca doğranmış
30gr sızma zeytinyağı
Tuz
1 kutu ton balığı konservesi, yağı süzülmüş (1 kutu=160gr brüt, Yağı süzülmüş miktar yaklaşık 100-110gr)
85gr krema
20gr süt
Arzuya göre parmesan rendesi
- Soğan ve kabakları hazneye koyup 4 saniye 4 Hız doğrayın
- Zeytinyağı ve tuz ekleyip 10 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Yağı süzülmüş ton balığı, krema ve süt ekleyip 1 dakika 2 Hız karıştırın
- Haşlayıp süzdüğünüz makarnalarla karıştırdıktan sonra servis yapın
- Arzuya göre üzerine parmesan serpilebilir
Afiyet olsun...
Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften uyarlanmıştır
1 porsiyon için besin değerleri yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir. Light ton balığı konservesi, light krema ve bir porsiyon için 80gr makarna kullanarak hesaplanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder