Uzun bir aradan sonra tekrar buluştuk. İstanbul'da geçirdiğimiz 10 günün ardından anneciğimi de alıp döndük. 20 gün kadar da annem bizimleydi ve blog faaliyetlerim doğal olarak aksadı. Kaldığımız yerden devam etmek üzere tatil sonrası ilk tarifimi yazıyorum.
Sebze seviyorsanız bu sosu mutlaka deneyin derim. Hem hafif hem de lezzetli.
Eğer elde ettiğiniz sosu makarna sosu olarak kullanmak istemezseniz et, tavuk ya da balık yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz.
50gr soğan (dörde doğranmış)
1 diş sarımsak
50gr havuç (kabaca doğranmış)
40gr sızma zeytinyağı
Arzuya göre kırmızı pul biber
150gr enginar göbeği (yıkanmış, temizlenmiş, dilimlenmiş)
200gr bezelye (dondurulmuş bezelye kullandım)
300gr kuşkonmaz (yıkanmış, temizlenmiş, 0,5cm dilimlenmiş)
1 çay kaşığı Thermomix sebze konsantresi
50gr beyaz şarap
100gr su
150gr yeşil kabak (yıkanmış, doğranmış)
Tuz, karabiber
Parmesan rendesi
- Soğan, sarımsak ve havucu 5 saniye 7 Hız doğrayıp spatula ile ortada toplayın
- Zeytinyağı, pulbiber, enginar, bezelye, kuşkonmaz ve sebze konsantresini ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) fonksiyonunu seçerek 10 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
- Şarap, su, kabak, biber ve tuz ekleyip SYTÇ ile 12 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin (Gerek olduğunu düşünürseniz pişme süresini uzatabilirsiniz)
- Hafif sulu bir sos elde edeceksiniz. Bu sosu tagliatelle, pappardelle vb makarna sosu olarak kullanabilirsiniz
- Hazırladığınız sosu ocak üzerinde bir teflon tavada haşlayıp süzdüğünüz makarnalarla 2 dakika karıştırın ve sosun suyunu makarnalara emdirin
- Tabaklara servis yapıp üzerine parmesan rendesi serpin
Afiyet olsun...
Üzerinde değişiklik yaparak Io e il mio Bimby kitabındaki Sugo di Verdure in Bianco başlıklı tariften adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder