22.09.2010

Ezogelin Çorbası

CLICK FOR ENGLISH

Acılı bir çorba olmakla beraber biber salçası ve pulbiber kullanmazsanız acısız olarak da yapabilirsiniz.

Malzemeler:
150gr soğan
150gr kırmızı mercimek
20gr pirinç

Bir tutam karabiber
20gr domates salçası
15 biber salçası
1400gr su
25gr Thermomix sebze konsantresi
15gr ince köftelik bulgur
30gr margarin ya da tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz (gerekirse)

Üzeri için (arzuya göre)
30gr margarin, tereyağıya da zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

  • Soğanları dörde bölün. 3 saniye 6 Hızda parçalayın. Spatula ile ortada toplayıp işlemi 2-3 kez tekrar edin. Küçük bir teflon tavaya alın.
  • Pirinci ve mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra TM31 haznesine koyun. Karabiber, domates salçası, biber salçası, su ve bulyonu da ekleyin. 30 dakika 100°C 2 Hızda pişirin.
  • Bulguru ekleyin. 10 dakika 100°C 2 Hızda pişirin.
  • Teflon tavada margarin ile soğanları renkleri dönene kadar kavurun. En son pulbiber ve naneyi de ekleyip hızlıca karıştırın. Karışımı bekletmeden çorbanın üzerine dökün. Gerekirse bu aşamada tuz da ilave edebilirsiniz, ben kullanmadım.
  • 10 dakika daha 100°C 2 Hızda pişirin. 
  • 10 saniye 8 Hız karıştırın.

  • Arzuya bağlı olarak üzeri için margarin ve toz biberle bir sos hazırlayıp tabaklara servis ettiğiniz çorbanın üzerine dökebilirsiniz.
  • Yine arzuya göre üzerine birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz

Afiyet olsun...

Alev Kaman'ın Modern Türk Mutfağı adlı kitabından üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır.

2 yorum:

  1. Bugun yaptik harika oldu. Denedigim en guzel ezogelin corbasi diyebilirim:) Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. Ebrucum

    Beğendiğinize sevindim.
    Senin de ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil